2012-05-08 21:31:05
Φωτογραφία για Παπανδρέου: «Θα δινόταν φωνή στο λαό»
Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε σε συνέντευξή του πως θα δινόταν φωνή στο λαό και θα είχε επικρατήσει η λογική, αν είχε γίνει το δημοψήφισμα που είχε προτείνει. Μόλις δυο μέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές, ο Γιώργος Παπανδρέου τοποθετήθηκε για το αποτέλεσμα αυτών σε συνέντευξή του στην ιταλική La Stampa. Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας μας τόνισε πως θα είχε δοθεί η φωνή στο λαό και ότι θα επικρατούσε η λογική αν είχε γίνει το δημοψήφισμα που είχε προτείνει για κυβέρνηση Παπαδήμου μέχρι το 2013.

«Πρόκειται για μια δυναμική που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, εάν είχε γίνει το δημοψήφισμα όπως είχα προτείνει, με αυτό το δημοψήφισμα θα δινόταν φωνή στο λαό και είμαι σίγουρος πως θα είχε επικρατήσει η λογική», είπε για να αναφερθεί στους λόγους που έγιναν εκλογές. «Οι συντηρητικοί του Σαμαρά, ώθησαν πιεστικά προς τις εκλογές οι οποίες, μετατράπηκαν, αναπόφευκτα, σε κάτι εντελώς διαφορετικό αυτήν την τόσο ευαίσθητη χρονική στιγμή».


Όσο για το αποτέλεσμα της κάλπης, που δεν ήταν τόσο καλό για το ΠΑΣΟΚ, τόνισε πως σημαίνει το τέλος του. «Ήταν οι σημαντικότερες εκλογές από την εποχή της πτώσης της δικτατορίας των συνταγματαρχών. Δεν πρόκειται για ψήφο κατά της Ευρώπης, αλλά για ψήφο κατά ή υπέρ της λιτότητας, ενώ όπως συμπλήρωσε, τροφοδοτήθηκε πολύ από την έκφραση διαμαρτυρίας και το λαϊκισμό.

Δεν πρόκειται για ψήφο που σημαίνει το τέλος του, αλλά αντανακλά την οδύνη ενός λαού λόγω των μέτρων λιτότητας». Ακόμη, παραδέχτηκε ότι δεν τα κατάφερε όντας πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Είναι αλήθεια ότι όταν ανέλαβα την ηγεσία του κόμματος η πρόθεσή μου ήταν να το μετασχηματίσω και να προωθήσω έναν εκλογικό νόμο που θα καθιστούσε πιο διαφανές και λιγότερο πελατειακό το κομματικό σύστημα.

Δυστυχώς, δεν τα κατάφερα. Δεσμεύθηκα να θέσω σε τάξη τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας που είχε εκτροχιαστεί εξαιτίας της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά, δήλωσα, παράλληλα, ότι δεν θα ήταν αρκετό, δίχως παράλληλη πρόοδο στην Ευρώπη. Τέλος, έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Φρανσουά Ολάντ για τη νίκη του. «Αποτελεί μεγάλη ελπίδα για την αλλαγή πορείας της Ευρώπης και την επαναφορά της αλληλεγγύης», είπε για τον Γάλλο.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ