2012-05-08 21:32:06
Φωτογραφία για «OFF» το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης
Κλειστούς έχουν τους υπολογιστές του οι γιατροί του νέου ενιαίου Ταμείου, υπό την «ομπρέλα» του οποίου λαμβάνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τουλάχιστον...9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένοι. Το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα παραμείνει «off» έως και τη Κυριακή λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Μάλιστα σε ανακοίνωση της η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε), ζητά «συγνώμη από τους χρήστες του συστήματος και τους ασφαλισμένους για την προσωρινή ταλαιπωρία που οφείλεται σε αδυναμία του αναδόχου να υποστηρίξει την εφαρμογή».

Ο Βλάσης Σφυρόερας, διευθύνων σύμβουλος της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε., παραδέχεται στα «ΝΕΑ» ότι το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του, με αποτέλεσμα να κρίνεται αναγκαία η προσωρινή διακοπή του.

Παράλληλα ωστόσο, επικαλείται και εργασίες αναβάθμισης, προσθέτοντας ότι την ερχόμενη Δευτέρα οι γιατροί θα μπαίνουν σε ένα πιο εξελιγμένο και καλύτερα «θωρακισμένο» σύστημα συνταγογράφησης, το οποίο θα διαχειρίζεται αποκλειστικά πλεόν η Η.ΔΙ.Κ.Α.

Σημειώνεται ότι έως ότου να αντικατασταθεί το πρόβλημα, οι συνταγές των ασφαλισμένων εκτελούνται χειρόγραφα.
dete.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ