2012-05-08 23:09:07
Φωτογραφία για Dallara: Ο ελληνικός λαός είναι απογοητευμένος..
"Η Γερμανία και άλλες χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να αξιολογήσουν εκ νέου την τρέχουσα οικονομική τους στρατηγική και να σκεφτούν προσαρμογές οι οποίες θα μπορέσουν να βάλουν την οικονομία της περιοχής σε μια αξιόπιστη πορεία", τόνισε ο Dallara...

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του IIF σε συνέντευξή του στο CNBC ανέφερε ότι, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και εκτίμησε πως.. χρειάζεται χρόνος για να εξελιχτεί η διαδικασία στην χώρα για να εκτιμηθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Όπως είπε, όταν ο θόρυβος καταλαγιάσει, θα προκύψει μια νέα κυβέρνηση η οποία δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να διατηρήσει πολλές πτυχές του προγράμματος οικονομικής μεταρρύθμισης.

«Δεν με ξάφνιασε το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα», ανέφερε ο Dallara, καθώς όπως είπε ο ελληνικός λαός είναι απογοητευμένος.

Επιπλέον ανέφερε ότι, η Ευρώπη και η Γερμανία έχουν κάνει πάρα πολλά δίνοντας έμφαση στην λιτότητα σε βάρος της ανάπτυξης, γεγονός που έχει φέρει την κατάσταση στα άκρα σε χώρες όπως η Ελλάδα.


Υπήρξε υπερβολική εστίαση σε βραχυπρόθεσμες περικοπές του προϋπολογισμού και αυτό έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι, η κατάσταση στην Ελλάδα μοιάζει με ένα απύθμενο πηγάδι, πρόσθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του IIF.

«Τις τελευταίες εβδομάδες οι φωνές κατά των σκληρών μέτρων έχουν γίνει πιο δυνατές», σύμφωνα με τον Dallara.

Ωστόσο, ο ίδιος επισήμανε ότι, το κόστος για τις ισχυρότερες ευρωπαϊκές οικονομίες ήταν διαχωρίσιμο, παρά τα όσα λέγονται.

Η Γερμανία και άλλες χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να αξιολογήσουν εκ νέου την τρέχουσα οικονομική τους στρατηγική και να σκεφτούν προσαρμογές οι οποίες θα μπορέσουν να βάλουν την οικονομία της περιοχής σε μια αξιόπιστη πορεία, τόνισε ο Dallara.

Mπορεί να χρειαστεί επιπλέον χρηματοδότηση τα επόμενα χρόνια για να εξισορροπηθεί η ανάπτυξη με την λιτότητα, αλλά αυτή θα είναι μια λιγότερο δαπανηρή προσέγγιση από το να επιδεινωθεί η κατάσταση σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία, ανέφερε ο Dallara

πηγή: http://greece-salonika.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
η αποσαφήνιση στην εξουσία
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
η αποσαφήνιση στην εξουσία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ