2012-05-09 00:45:09
Φωτογραφία για Σχηματισμός κυβέρνησης: Αντί να περιφέρουν την εντολή ας πουν στους δανειστές ότι το πείραμα τελείωσε!
Με το πολιτικό παιχνίδι σε Αθήνα, Βερολίνο και Βρυξέλλες να παίζεται χωρίς να υπάρχει προς το παρόν καμία προοπτική λύσης, η κατάσταση στην χώρα δείχνει να οδηγείται σε αδιέξοδο.

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε τη φράση που έγινε γνωστή από τον αείμνηστο Παύλο Μπακογιάννη ότι “στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα”, αλλά δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η Δημοκρατία δεν λειτουργεί και τόσο άψογα τα τελευταία χρόνια στη χώρα. Με άλλοθι την οικονομική κρίση και την ανάγκη χρηματοδότησης της χώρας πολλά αντιδημοκρατικά μέτρα ελήφθησαν και στις εκλογές της Κυριακής είδαμε και φαινόμενα που φυσιολογικά τρομάζουν πια τους Έλληνες πολίτες.

Οι πολιτικοί αρχηγοί χωρίς καμία εξαίρεση δεν φαίνεται να έχουν καταλάβει το ηχηρό μήνυμα των εκλογών:οι πολίτες είπαν ξεκάθαρο όχι στη πολιτική των μνημονίων. Το πρόβλημα κανονικά θα ήταν η μεταφορά αυτού του σαφέστατου μηνύματος στα κέντρα των αποφάσεων της ΕΕ και ειδικότερα στο Βερολίνο που χθες έδειξε ότι επιμένει στη πολιτική που οδηγεί την Ελλάδα στην απόλυτη άβυσσο.


Θα ήταν ίσως προτιμότερο από το να “περιφέρουν” την εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης οι πολιτικοί αρχηγοί να καθήσουν γύρω από ένα τραπέζι και να αποφασίσουν με ποιο τρόπο θα κάνουν σαφές στους δανειστές ότι το σχέδιο απέτυχε και πρέπει τουλάχιστον να αναθεωρηθεί. Γιατί όταν η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών απορρίπτει τα όσα προσπαθούν να του επιβάλουν, τότε κανείς δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτα. Ούτε εμείς ότι θα “σωθούμε”, ούτε αυτοί που υποτίθεται ενδιαφέρονται να “μην χάσουν τα λεφτά τους”.

Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης ή η νέα προσφυγή στις κάλπες σύντομα δεν πρέπει να γίνεται με όρους πολιτικής επιβίωσης των πολιτικών αρχηγών και ειδικά αυτών που είναι οι μεγάλοι χαμένοι των εκλογών της Κυριακής. Είναι παντελώς αδιάφορο το πολιτικό μέλλον των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου στους Έλληνες πολίτες που αισθάνονται ήδη “πνιγμένοι”. Θα εκτιμούσαν πολύ περισσότερο αν έβλεπαν τους πολιτικούς ηγέτες να απευθύνονται προς τη κα.Μέρκελ και το κ.Σόϊμπλε, για να τους εξηγήσουν ότι οι Έλληνες πολίτες φώναξαν με τη ψήφο τους ότι το πείραμα τελείωσε!

Αντιθέτως διαπιστώνουν μέσα από τα τηλεοπτικά παράθυρα και τις δηλώσεις ότι ο ένας πολιτικός αρχηγός ,προσπαθεί να... εκθέσει τον άλλο και να τον παρουσιάσει ως αδύναμο να αναλάβει τη “καυτή πατάτα”. Βλέπει όλους να λένε όχι σε όλα και να παίζουν... τις καθυστερήσεις για να πάνε το “παιχνίδι” στην “παράταση” μιας εκλογικής αναμέτρησης του Ιουνίου. Με την ελπίδα ότι θα βελτιώσουν τα ποσοστά τους! Δεν έχουν προφανώς καταλάβει τίποτα! Ή ακόμη χειρότερα έχουν καταλάβει, αλλά αρνούνται να δώσουν λύση.
Πηγή
kostasxan.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ