2012-05-09 01:04:04
Φωτογραφία για Ζητά επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου ο Νταλάρα
Ο Τσαρλς Νταλάρα, που είχε πρωτοστατήσει στις διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δήλωσε ότι δεν του προκάλεσε έκπληξη το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ εκτιμά ότι... η εφαρμογή του προγράμματος θα συνεχισθεί με μια κυβέρνηση συνασπισμού ή τεχνοκρατών.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί τα επόμενα χρόνια επιπλέον χρηματοδότηση για να εξισορροπηθεί η ανάπτυξη με την λιτότητα άφησε ο πρόεδρος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα.

Όπως είπε, η χρηματοδότηση αυτή, θα είναι λιγότερο δαπανηρή προσέγγιση από το να επιδεινωθεί η κατάσταση σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία ή Ιταλία.

Για το αποτέλεσμα των εκλογών είπε ότι δεν ξαφνιάστηκε και εκτίμησε ότι ο ελληνικός λαός είναι απογοητευμένος.

Εκτιμά πως όταν καταλαγιάσει ο θόρυβος, θα προκύψει μια νέα κυβέρνηση η οποία δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να διατηρήσει πολλές πτυχές του προγράμματος οικονομικής μεταρρύθμισης.


Κατηγόρησε επίσης Ευρώπη και Γερμανία πως έχουν κάνει πάρα πολλά δίνοντας έμφαση στην λιτότητα σε βάρος της ανάπτυξης, γεγονός που έχει φέρει την κατάσταση στα άκρα σε χώρες όπως η Ελλάδα.

Ζήτησε μάλιστα από τη Γερμανία και τις άλλες χώρες της ευρωζώνης να αξιολογήσουν εκ νέου την τρέχουσα οικονομική τους στρατηγική και να σκεφτούν προσαρμογές οι οποίες θα μπορέσουν να βάλουν την οικονομία της περιοχής σε μια αξιόπιστη πορεία.

Τέλος, δεν παρέλειψε να επικρίνει πτυχές του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, επισημαίνοντας ότι δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στις βραχυπρόθεσμες περικοπές δαπανών, δημιουργώντας την αίσθηση ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο για την Ελλάδα.

aegeantimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ