2012-05-09 01:23:05
Φωτογραφία για Το ΔΝΤ βαράει καμπανάκι στη Γερμανία
Να πράξει περισσότερα, χρησιμοποιώντας το ειδικό βάρος που διαθέτει στην Ευρώπη, καλεί τη Γερμανία το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Το ΔΝΤ θεωρεί ότι  οι προοπτικές για την ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας είναι ευνοϊκές, κάνει ωστόσο λόγο για «σύννεφα» λόγω της κρίσης χρέους. Οι κορυφαίες προτεραιότητες θα πρέπει να είναι η τόνωση της εγχώριας ανάπτυξης, η διασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας και η συμβολή της στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ζώνη του ευρώ.

«Ο βασικός κίνδυνος που αντιμετωπίζει η Γερμανία είναι η ενίσχυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, η οποία θα μεταδοθεί στη Γερμανία μέσω της πραγματικής οικονομίας, των επιχειρήσεων και της αρνητικής ψυχολογίας των καταναλωτών», τονίζεται στο κείμενο, που συντάχθηκε μετά την αποστολή οικονομολόγων του Ταμείου στη Γερμανία.

Το ΔΝΤ δηλώνει ότι άλλα μέτρα για τις αδύναμες χώρες του ευρώ θα πρέπει να «περιλαμβάνουν τη χρήση των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ και την αύξηση της δανειοδοτικής ικανότητας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων»


Επίσης, το Οργανισμός δηλώνει ότι η Γερμανία θα μπορούσε να έχει υψηλότερο πληθωρισμό από το μέσο όρο της ευρωζώνης για να βοηθήσει περισσότερο την ανάπτυξη στις περιφερειακές χώρες.

Για να εξισορροπηθεί η ανάπτυξη της Γερμανίας, και να μειωθούν οι ανισότητες στην ανάπτυξης εντός της ευρωζώνης, οι οικονομολόγοι του ζητούν αύξηση των αποδοχών των γερμανών εργαζομένων και των τιμών στα ακίνητα.

Το ΔΝΤ αναμένει ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη θα φτάσει το 2013 στο 1,5%. Ο υψηλότερος γερμανικός πληθωρισμός θα βοηθούσε τις περιφερειακές οικονομίες να αποκαταστήσουν την ανταγωνιστικότητά τους χωρίς να επιδεινώσουν τις κρίσεις χρέους τους.

πηγή:skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τσάμπα μάγκας...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τσάμπα μάγκας...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ