2012-05-09 01:21:03
Φωτογραφία για New York Times: «Η Ελλάδα στα πρόθυρα του πολιτικού χάους»
Αυτό τον τίτλο φέρει νέο δημοσίευμα των New York Times για τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών, τοποθετώντας το ενδεχόμενο... χρεοκοπίας της χώρας γύρω στον Αύγουστο.

Το άρθρο κάνει λόγο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, γεγονός που θα υπογραμμίζει «ότι δεν υπάρχει ρεαλιστικό μακροπρόθεσμο σχέδιο για την Ευρώπη και θα οδηγούσε σε ένα χαοτικό φινάλε για το υπόλοιπο της Ευρωζώνης».

Ειδικότερα, η εφημερίδα επισημαίνει ότι «οι εκλογές επανέφεραν το ερώτημα αν η χώρα μπορεί να τα καταφέρει μόνη της ή αν η πιθανότητα μιας νέας πολιτικής παράλυσης θα αναγκάσει την Ελλάδα να κάνει στάση πληρωμών του χρέους της ή να βγει τελείως από την ευρωζώνη».

Παράλληλα, το κείμενο αναφέρεται ρητά στην αποτυχία του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά να σχηματίσει κυβέρνηση και μιλάει για την επικαιρότητα, που αντανακλά την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε σχηματισμό κυβέρνησης με τις αριστερές δυνάμεις.

Επιπλέον, το κείμενο επικαλείται και τις δηλώσεις του καθηγητή Οικονομικών στο Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Κένεθ Ρόγκοφ, ότι «οι ελληνικές εκλογές και η πολιτική αναταραχή που ακολούθησε έδειξε ότι δεν είναι σαφές πώς μπορεί να επιβιώσει στη ζώνη του ευρώ μακροπρόθεσμα».
kozaro.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ