2012-05-09 01:09:03
Φωτογραφία για Σημαντικές ανακαλύψεις… κατά λάθος!
Το ήξερες ότι πολλά από εκείνα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας είναι αποτέλεσμα καθαρής τύχης ή σύμπτωσης; Διάβασε τις παρακάτω… ιστοριούλες!

Φούρνος μικροκυμάτων: Ήταν το 1945 όταν ένας μηχανικός της αμερικάνικης κατασκευάστριας εταιρίας οπλικών συστημάτων Raytheon παρατήρησε πως όταν είχε σοκολάτες στην τσέπη του έλιωναν όταν χρησιμοποιούσε την τεχνολογία magnetron. Συμπέρασμα; Η ακτινοβολία μπορεί να ψήσει… τα υπόλοιπα τα γνωρίζουμε πολύ καλά πλέον.

Πυροτεχνήματα: Πατέρας τους ένας μάγειρας, ο οποίος συνδύασε νιτρικό κάλιο, θειάφι και κάρβουνο. Το αποτέλεσμα μας συναρπάζει όταν το βλέπουμε στον ουρανό.

Πατατάκια: Από τα νεύρα του με έναν πελάτη που διαμαρτυρόταν πως οι πατάτες του δεν είναι τραγανές όπως θα ήθελε, ο σεφ George Crum έκοψε σε πολύ λεπτά κομμάτια την πατάτα και… “έπιασε την καλή” αν κρίνουμε από το σήμερα. Καλά και τα νεύρα Καφές: Η ιστορία της “συνήθειας που έγινε λατρεία” βασίζεται σε έναν μύθο λέει πως ένας Αιθίοπας/Ασσύριος παρατήρησε πως τα ζώα του όταν έτρωγαν κόκκους καφέ γινόντουσαν πιο ενεργητικά και δραστήρια. Τελικά έβρασε και δοκίμασε και ο ίδιος…

Viagra: Το χάπι του “έρωτα” προοριζόταν αρχικά ως φάρμακο για την καρδιά έως ότου οι γιατροί διαπίστωσαν πως τελικά αυξάνει την πίεση του αίματος κυρίως στο “επίμαχο” σημείο του σώματος… Η ανακάλυψη αυτή “ράγισε” καρδιές!
goodbyte.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ