2012-05-09 03:35:27
Φωτογραφία για Δολοφόνησαν δυο ακόμα δημοσιογράφους
Ένας δημοσιογράφος ο οποίος εργαζόταν σε ραδιοφωνικό σταθμό βρήκε τον θάνατο από πυρά στις Φιλιππίνες. Η χώρα θεωρείται από τις οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως μία από τις πλέον επικίνδυνες για τους ανθρώπους του Τύπου. Ο δημοσιογράφος είναι ο τέταρτος που δολοφονείται από την αρχή του έτους.

Άγνωστοι οπλοφόροι επιτέθηκαν εναντίον του 45χρονου Νέστορ Λιμπατόν, σχολιαστή στον ραδιοφωνικό σταθμό DXHM που ανήκει στην Καθολική Εκκλησία, στην πόλη Μάτι στα νότια της χώρας, την ώρα που κυκλοφορούσε με την μηχανή του, τόνισε ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας Χάιμε Μοράντε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εθνικής ένωσης δημοσιογράφων Νέστορ Μπούργος, η δολοφονία του Λιμπατόν σχετίζεται με την εργασία του.

Ο Λιμπατόν ήταν παντρεμένος και είχε τέσσερα παιδιά. Είναι ο τέταρτος δημοσιογράφος που δολοφονείται στη χώρα εντός του 2012 και ο 153ος από την παλινόρθωση της δημοκρατίας το 1986, που σήμανε και την κατάργηση του στρατιωτικού νόμου.


Στην Ονδούρα, ένας δημοσιογράφος υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και υποψήφιος βουλευτής με το αριστερό αντιπολιτευόμενο κόμμα Ελευθερία και Επανίδρυση βρέθηκε νεκρός χθες, τόνισε μέλος αριστερής οργάνωσης που πρόσκειται στον ανατραπέντα πρόεδρο Μανουέλ Σελάγια.

«Ο Έρικ Άλεξ Μαρτίνες Άβιλα, 32 ετών, βρέθηκε νεκρός καταμεσής του δρόμου στο Ολάντσο», περίπου 5 χλμ ανατολικά της πρωτεύουσας, δήλωσε ο Χιλμπέρτο Ρίος, μέλος της ομάδας 'Λος Νέσιος'.

Αξιωματούχοι της αστυνομίας είπαν πως ο Άβιλα Μαρτίνες βρέθηκε στραγγαλισμένος. Η σορός του είχε εγκαταλειφθεί στην άκρη ενός δρόμου.

Πρόκειται για τον 19ο δημοσιογράφο που δολοφονείται στην Κεντροαμερικανική χώρα από την ανατροπή του προέδρου Σελάγια από τον στρατό, στις 28 Ιουνίου 2009, τρία χρόνια μετά την ανάρρησή του στην εξουσία, αρχικά με φιλελεύθερο πρόγραμμα, που όμως στη συνέχεια στράφηκε προς τα αριστερά.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ