2012-05-09 08:27:02
Φωτογραφία για Σανίδα σωτηρίας για Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ
Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και κατ’ επέκταση οι σύλλογοι ήταν η αφορμή για την εφαρμογή νέων, πιο ελαστικών ποινών, σε ό,τι αφορά της παραβάσεις του FFP (Financial Fair Play) της UEFA. Η απόφαση επηρεάζει και τις ελληνικές ομάδες Σε μια απόφαση-σταθμό για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο προχωράει η UEFA, λαμβάνοντας υπόψη της τα ολοένα και αυξανόμενα οικονομικά προβλήματα των συλλόγων ανά την Ευρώπη. Σύμφωνα την εφημερίδα, «Sportday», στο συνέδριο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας που έγινε πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη, αποφασίστηκε η τροποποίηση του πειθαρχικού κώδικα για παραβάσεις του FFP (financial fair play).

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, δεν θα υπάρχει πλέον μόνο η ποινή του αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά θα προβλέπονται και νέες, εναλλακτικές ποινές, όπως απαγόρευση διεθνών μεταγραφών και παρακράτηση εσόδων από τα μπόνους συμμετοχών σε Champions League και Europa League. Αποκλεισμός θα επιβάλλεται μόνο σε περιπτώσεις σοβαρότατων παραβάσεων ή υποτροπών.

Η νέα κατηγορία ποινών δεν έχει ακόμη σταλεί από την UEFA στην ΕΠΟ, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει σύντομα.

Η εφαρμογή των νέων κανονισμών αναμένεται να γίνει πριν το καλοκαίρι, ωστόσο είναι ακόμα άγνωστο τι ακριβώς θα γίνει με τις ομάδες που έχουν τιμωρηθεί πρωτόδικα με τους παλιούς κανόνες, όπως ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ (επιβολή αποκλεισμού με αναστολή). 
onsports.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ