2012-05-09 10:19:59
Φωτογραφία για ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ:ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟΥ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΜΑΣ
Φωτογραφία ΑΠΕΟ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε το πρωί της Τετάρτης επιστολές προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για αλλαγή πολιτικής.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ζητα την υιοθέτηση εναλλακτικού σχεδίου βασισμένου στην ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική προστασία.

Επίσης ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση δεν μπορούν να ισχύουν από τη στιγμή που ο ελληνικός λαός με τη ψήφο του έχει αποδοκιμάσει την πολιτική των Μνημονίων.

Ο κ. Τσίπρας  επισημαίνει ότι πλέον τα κόμματα που υπέγραψαν τις δεσμεύσεις, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, εκπροσωπούν σήμερα περίπου το 33% του ελληνικού λαού.

Χθες, Τριτη, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε πέντε άξονες διαλόγου που είναι: 

1. Η αναγνώριση της ανάγκης ακύρωσης των μέτρων του μνημονίου και των επαίσχυντων νόμων που περικόπτουν περαιτέρω τους μισθούς και τις συντάξεις.


2. Η κατάργηση νόμων που καταλύουν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως ο νόμος που ορίζει ότι λήγει η μετενέργεια στις 15 Μαΐου και καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις.

3. Η προώθηση αλλαγών στο πολιτικό σύστημα για εμβάθυνση της δημοκρατίας, όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η καθιέρωση της απλής αναλογικής, καθώς και η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

4. Να τεθεί σε δημόσιο έλεγχο το τραπεζικό σύστημα και να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση της Black Rock.

5. Να δημιουργηθεί διεθνής επιτροπή που θα ελέγξει το επαχθές δημόσιο χρέος και να τεθεί ένα μορατόριουμ στην αποπληρωμή.

Στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής ο κ. Τσίπρας θα έχει σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τους Πάνο Καμμένο (17.00), Αντώνη Σαμαρά (19.00) και Ευάγγελο Βενιζέλο (18.00) θα έχει το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά την διερευνητική εντολή που έλαβε χθες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στις 20.00 το βράδυ θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα.

Επίσης θα συναντηθεί με κοινωνικούς φορείς (11.00) και το κόμμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ την Τρίτη είχε επαφές με εκπροσώπους κομμάτων που έμειναν εκτός Βουλής και την Δημοκρατική Αριστερά.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ