2012-05-09 11:04:06
Φωτογραφία για Απειλή για τους δανειστές ο Τσίπρας λέει το ΒΒC
Σε «απειλή» για την το Δημοσιονομικό Σύμφωνο Σταθερότητας και την πληρωμή των δανειστών της Ελλάδας μετέφρασε το BBC την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα να προσπαθήσει να δημιουργήσει έναν κυβερνητικό συνασπισμό βασισμένο σε αντιμνημονιακές δυνάμεις, τονίζοντας ότι ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί «να καταποντίσει τους όρους της συμφωνίας διάσωσης από την ΕΕ και το ΔΝΤ».

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Γερμανία δήλωσαν ότι οι χώρες πρέπει να παραμείνουν πιστές στις δεσμεύσεις για περικοπές δαπανών για να πληρωθούν οι δανειστές τους. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε ότι ατό που πρέπει να κάνουν τα κράτη μέλη είναι να παραμείνουν συνεπή, εφαρμόζοντας τις πολιτικές που έχουν συμφωνηθεί», τόνισε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Το οικονομικό χάος έχει προκαλέσει τεράστια κοινωνική αναταραχή στην Ελλάδα και έχει οδηγήσει σε βαθιά δυσπιστία προς τα κόμματα που θεωρούνται αρχιτέκτονες της οικονομικής καταστροφής. Κάτι που έχει ξεσηκώσει τεράστια λαϊκή αντίδραση και οδήγησε στην αποδόμηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από την εξουσία στις εκλογές".
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ