2012-05-09 11:12:01
Φωτογραφία για Δικαίωση για τους χρήστες του διαδικτύου - Δεν περνάει το ACTA στην Ευρώπη
Την απόσυρση της συνθήκης ACTA, η οποία η οποία προέβλεπε την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στο Internet και όχι μόνο, προανήγγειλε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νιλ Κρος, υπεύθυνη για την Ψηφιακή Ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τον τελευταίο καιρό τόσο στην Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ είχε ξεκινήσει ένας ατελείωτος αγώνας πολλών χρηστών του διαδικτύου προκειμένου η συγκεκριμένη συνθήκη, η οποία λέγεται πως θα περιόριζε τις ατομικές ελευθερίες και θα παραβίαζε τα προσωπικά δεδομένα, να αποσυρθεί.

Η Επίτροπος υπογράμμισε τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η ACTA στην Ευρώπη: «είναι μια δυνατή πολιτική φωνή και ως τέτοια την καλωσορίζω, αν και δε συμφωνώ με όλα όσα λέγονται στο συγκεκριμένο θέμα», είπε χαρακτηριστικά η Ολλανδή Επίτροπος.

Η ACTA βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αναμένει την ετυμηγορία των Ευρωβουλευτών, ωστόσο μάλλον δε θα χρειαστεί να γίνει καν η ψηφοφορία έπειτα από τις δηλώσεις της Επιτρόπου. Πρόκειται ίσως για τη σημαντικότερη –μέχρι τώρα τουλάχιστον- νίκη στον αγώνα για ένα διαδίκτυο χωρίς κανόνες copyright.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ