2012-05-09 13:04:15
Φωτογραφία για Ο Βενιζέλος... υποκλίνεται στον Τσίπρα και τον στηρίζει για Πρωθυπουργό
Τσίπρας: Αν θέλουν κυβέρνηση ομηρίας, ας το ξεχάσουν

Αν θέλουν κυβέρνηση ομηρίας, ας το ξεχάσουν, ήταν το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα στις ηγεσίες των υπόλοιπων κομμάτων για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας κι ενώ ήταν σε εξέλιξη οι επαφές του με εκπροσώπους των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής «Μας ενδιαφέρει απολύτως η διακυβέρνηση του τόπου, αλλά πρωτίστως το περιεχόμενό της. Δεν ζητάμε από κανέναν να κάνει δηλώσεις μετάνοιας, ζητάμε να σταματήσουν τα παιχνίδια εις βάρος του ελληνικού λαού, ζητάμε δηλώσεις ειλικρίνειας» δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντηση με τους φορείς στη Βουλή.

«Αν αποδέχονται τις προτάσεις μας ως βάση διαλόγου, αν μας διαβεβαιώσουν ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις τους προς τις κυρίες Μέρκελ και Λαγκάρντ, τότε ενδεχομένως να έχει νόημα η συζήτηση... Αν όμως επιδιώκουν να μας οδηγήσουν σε κυβέρνηση ομηρίας στις δικές τους δεσμεύσεις» ξεκαθάρισε, «αυτό να το ξεχάσουν».


Υπό αυτά τα δεδομένα το ενδεχόμενο νέων εκλογών φαντάζει αναπόφευκτο ενώ οι βασικοί παίχτες του δραματικού πολιτικού παιχνιδιού φαίνεται να έχουν ως μοναδική επιδίωξη «να χρεωθεί ο αντίπαλος την νέα προσφυγή στις κάλπες».

Την ίδια στιγμή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες του planet-greece από την Ιπποκράτους, να συμπράττει, ακόμη και εκλογικό επίπεδο (!) με τον ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζοντας ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα για την ανάληψη της Πρωθυπουργίας της χώρας, χωρίς όμως να δίνει την έγγραφη "πράξη μεταμέλειας" όπως ζήτησε ο επικεφαλής της αριστεράς. Ειδικότερα, είχε ζητήσει ως βασικό προαπαιτούμενο από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς επιστολή προς του ευρωπαίους ηγέτες με την οποία να αποσύρουν τις δεσμεύσεις τους ως προς την υλοποίηση των μέτρων του μνημονίου. Αίτημα το οποίο τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στην ΝΔ χαρακτηρίζεται «προσχηματικό» προκειμένου να οδηγηθεί η συνομιλία σε αδιέξοδο.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ