2015-10-27 01:17:08
Φωτογραφία για Το τραπεζικό story «ιντριγκάρει» την αγορά - Σημαντική και η βελτίωση της τεχνικής εικόνας του Χ.Α.
Από σαφώς καλύτερη αφετηρία και με περισσότερα ποιοτικά στοιχεία ξεκινά η νέα εβδομάδα στο Χ.Α., καθώς έχει υπάρξει σημαντική βελτίωση της τεχνικής εικόνας, με «ξεκόλλημα» από τη ζώνη των 650 – 680 μονάδων, ενώ υπήρξε και σημαντική αύξηση του τζίρου. Μετά από… ταλαιπωρία τριών μηνών περίπου, ο Γ.Δ. υπερκέρασε τη ζώνη ψυχολογίας των 700 μονάδων, ενώ στις τελευταίες συνεδριάσεις κατέγραψε αύξηση των συναλλαγών περίπου κατά 30%. Ήδη στις τράπεζες υπάρχουν σημαντικότατα (βραχυχρόνια) κέρδη που ασφαλώς δεν πρόκειται αποκλειστικά για «στεγνή» και κούφια κερδοσκοπία, αλλά για κάτι καλύτερο.

Η άνοδος π.χ. της Εθνικής κατά 117% μέσα σε 16 συνεδριάσεις, σαφέστατα και δεν είναι τεχνικής μορφής αντίδραση από τα ιστορικά χαμηλά, αλλά είναι μια συμπαγής και «δεμένη» κίνηση, που βασίζεται στο ότι η τράπεζα «σώζει» τη Finansbank, καθώς θα καλύψει αλλιώς τις κεφαλαιακές της ανάγκες. Το τραπεζικό story "ιντριγκάρει" τους αγοραστές ενώ κυρίαρχος καταλύτης για την αλλαγή ρότας είναι ασφαλώς το γεγονός ότι – όπως λένε οι πληροφορίες - οι αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών θα είναι επιτυχείς.


Παρ’ ότι είναι νωρίς για συμπεράσματα και απαιτείται ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή στους υπέρμετρους… ενθουσιασμούς και στα «τυφλά» ανοίγματα, αν τυχόν και υπάρξει διάσωση του τραπεζικού συστήματος της χώρας, δηλαδή με τις μικρότερες δυνατές απώλειες, αυτό θα είναι μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχε προεξοφληθεί όλο το τελευταίο διάστημα η ολική χρεοκοπία του τραπεζικού κλάδου, εν μέσω σεναρίων συγχώνευσης των τεσσάρων μεγάλων σε δύο, με ότι συνεπάγεται αυτό, ενώ το «λιώσιμο» που βίωσαν στο ταμπλό του Χ.Α. ήταν άνευ προηγουμένου. Φυσικά, ρόλο στη βελτίωση της ψυχολογίας της αγοράς έπαιξε η εξαιρετική εικόνα των διεθνών αγορών που κατέγραψαν εντυπωσιακό ράλι αντίδρασης το περασμένο 5ήμερο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΤΑ... ΒΑΡΗ ΤΟΥ ΤΣΟΡΙ! *ΒΙΝΤΕΟ*
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΑ... ΒΑΡΗ ΤΟΥ ΤΣΟΡΙ! *ΒΙΝΤΕΟ*
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ