2015-10-28 15:00:29
Φωτογραφία για Κουίκ από τη Λάρισα: «Η Ελλάδα θα αναστηθεί κόντρα στις συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης»
Μήνυμα ενότητας έστειλε από τη Λάρισα ο υπουργός Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του έπους του ’40.

Ο κ. Κουίκ εστίασε στην ανάγκη ενότητας των Ελλήνων προκειμένου η χώρα μας, όπως είπε, να αναστηθεί «κόντρα στις συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης».

«Εκείνη την ημέρα που ξεσηκώθηκε ο Ελληνισμός, ξεσηκώθηκε χωρίς να κοιτάει κόμματα, παρά μόνο μία ενωμένη Ελλάδα να νικήσει τον άξονα και τον φασισμό.

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο όπου είναι ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε, ενωμένη η Ελλάδα να αντιπαλέψει όλο αυτό το οποίο οφείλει να κάνει για να μπορέσουμε να δώσουμε όχι μόνον την ελπίδα αλλά και την βεβαιότητα τόσο στη σημερινή γενιά αλλά και στην επόμενη ότι η Ελλάδα θα αναστηθεί και θα είναι εκεί που της πρέπει και της αξίζει και όχι εκεί που την θέλουν κάποιες συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης. Η κυβέρνηση θα το παλέψει και να είστε βέβαιοι ότι τελικά το αδιέξοδο που κάποιοι πιστεύουν ότι βρισκόμαστε σήμερα θα είναι διέξοδος και θα είναι διέξοδος πολύ σημαντική για την πατρίδα μας» είπε μεταξύ άλλων το κυβερνητικό στέλεχος.


Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης σημείωσε πως «η 28η Οκτωβρίου με ενότητα και αγώνα μπορούμε να έχουμε πάντα την ελευθερία μας και ένα καλύτερο αύριο. Σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες δεν υπάρχει άλλος δρόμος για το λαό μας από τον αγώνα, την αντίσταση και την προσπάθεια για να βγει στο ξέφωτο».

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Παραχαραλάμπους τόνισε πως «ο άθλος των πατεράδων μας του 1940 πρέπει να είναι ο οδηγός για τους σύγχρονους Έλληνες γιατί και οι σύγχρονοι Έλληνες καλούνται σήμερα να παλέψουν μία δύσκολη κατάσταση. Οργανωμένοι, με συγκεκριμένους στόχους θα ξεπεράσουμε τις δύσκολες στιγμές που ζούμε όλοι σήμερα και θα μπορέσουμε να φθάσομε τη χώρα εκεί που της αξίζει.»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Κέλλας υπογράμμισε πως «τη σημερινή ημερομηνία πρέπει να τη διαφυλάξουμε και να βγάλουμε τα συμπεράσματα από αυτή. Εθνική ανεξαρτησία χωρίς οικονομική ανεξαρτησία δεν είναι νοητή. Οι έλληνες έχουν αποδείξει και στο παρελθόν ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε θαύματα.»

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων κ. Γιώργος Κατσιαντώνης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «δυστυχώς μετά από 75 χρόνια η χώρα μας διανύει κρίσιμες καταστάσεις και πιστεύω ότι εάν δεν ενωθούμε και συσπειρωθούμε ως λαός θα έρθουν ακόμη κρισιμότερες.»

Ο βουλευτής του Ποταμιού κ. Κώστας Μπαργιώτας σημείωσε πως «πρέπει να θυμόμαστε μία σκληρή δεκαετία, τη δεκαετία του ’40 που λίγο πολύ ήταν η επιτομή όλης της ελληνικής ιστορίας. Περιείχε το μεγαλείο, τον αγώνα του ελληνικού λαού όχι μόνο στην Αλβανία αλλά και στην εθνική αντίσταση και ταυτόχρονα αποδεικνύει πόσο εύκολα μπορούμε το μεγαλείο να το μετατρέψουμε σε στάχτες από μόνοι μας. Ας διδαχτούμε όχι μόνον από τον ηρωισμό αλλά και από τον αρνητικό μας εαυτό. Να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση με αγώνα, ομονοώντας και βρίσκοντας μία κοινή συνισταμένη για τον ελληνικό λαό».

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βασίλης Κόκκαλης είπε μεταξύ άλλων πως «σήμερα είναι γιορτή του έθνους. Έθνος είναι μία λέξη που την έχουμε ξεχάσει δυστυχώς. Ένα πράγματα δείχνει αυτή η γιορτή, την ενότητα. Οι Έλληνες πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να ξεπεράσουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

newsroom onlarissa.gr

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2015/10/28/kouik-apo-ti-larisa-i-ellada-tha-anastithi-kontra-stis-sintiritikes-dinamis-tis-evropis/
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ