2015-10-29 20:36:37
Φωτογραφία για ΚΑΠΙΝΟ : ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!
Συνέντευξη στα κανάλια Novasports παραχώρησε ο Στέφανος Καπίνο και αναφέρθηκε στο επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά και τα όνειρά του! 

Αναλυτικά :

Στέφανε, αρχικά θα ήθελα να μοιραστείς μαζί μας τις εντυπώσεις σου από την πρώτη σου επίσημη παρουσία κάτω από την εστία του Ολυμπιακού και μάλιστα σε αγώνα που έγινε στο γήπεδο Καραϊσκάκη «Είμαι χαρούμενος για την πρώτη μου εμφάνιση στο γήπεδο Καραϊσκάκη, από εκεί και πέρα όμως είμαι δυσαρεστημένος γιατί χάλασε ένα σερί αποτελεσμάτων και πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι διαφορετική και στο θέμα του Κυπέλλου, έτσι ώστε να φέρουμε επιτυχίες για την ομάδα».

Ήταν υποχρεωμένος ο προπονητής σας να προχωρήσει σε πάρα πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα και να χρησιμοποιήσει ένα σχήμα που δεν έχει βρεθεί ποτέ κατά το παρελθόν μαζί, λόγω των υποχρεώσεων που έχει ο Ολυμπιακός και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Επομένως, ως έναν βαθμό είναι μία δικαιολογία αυτή για το τελικό αποτέλεσμα;


«Ήμασταν αρκετοί νέοι παίκτες στην ομάδα, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Από τη στιγμή που βρισκόμαστε στον Ολυμπιακό είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε σε κάθε παιχνίδι συγκεντρωμένοι και ας μην έχουμε παιχνίδια στα πόδια μας, ώστε να καταφέρνει η ομάδα να παίρνει το αποτέλεσμα της νίκης».

Σε κάθε θέση υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός. Στη δική σου βρίσκεται μπροστά ο Ρομπέρτο. Θα ήθελα λίγο να μας μιλήσεις για την καθημερινότητα των προπονήσεων με τον Ρομπέρτο, με τον Ράντο και αν αισθάνεσαι ότι αυτός ο ανταγωνισμός και το επίπεδο των προπονήσεων μπορεί να σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος στο μέλλον και όταν χρειαστεί να υπερασπιστείς την εστία του Ολυμπιακού για συνεχόμενα παιχνίδια για να είσαι έτοιμος.

«Ο ανταγωνισμός μόνο καλό μπορεί να μας κάνει. Πιστεύω και τα τρία τα παιδιά και ο Λευτέρης (σ.σ.: Χουτεσιώτης) και ο Ρομπέρτο και εγώ, δουλεύουμε καθημερινά σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ο Ράντος έχει δείξει με τη δουλειά του, τη απόδοση έχουν οι τερματοφύλακες όταν δουλεύουν μαζί του. Από εκεί και πέρα, πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος και που δεν παίζω νιώθω ότι βελτιώνομαι μέσα από την προπόνηση. Σίγουρα μπροστά μου βρίσκεται ο Ρομπέρτο και έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια τι μπορεί να καταφέρει και τι έχει καταφέρει, αλλά εγώ είμαι εδώ για να δουλέψω και όποτε μου δίνετε η ευκαιρία να δείξω ότι δίκαια βρίσκομαι και εγώ εδώ και να αρπάξω την ευκαιρία όταν χρειαστεί».

Το μεγάλο όνειρο που θέλεις να ζήσεις με τον Ολυμπιακό ποιο είναι;

«Σίγουρα η κατάκτηση πρωταθλημάτων, να καταφέρω αρχικά να καθιερωθώ και από εκεί και πέρα τα όνειρα δεν μπορούν να σταματήσουν στον Ολυμπιακό. Ειδικά έτσι όπως πηγαίνει η ομάδα, η Ευρώπη είναι μεγάλος στόχος από εδώ και πέρα».

Τα ρεκόρ σας απασχολούν; Αυτή τη στιγμή έχει κάνει η ομάδα το καλύτερο ξεκίνημα στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος και χρειάζεται τρεις νίκες για να ισοφαρίσει το ρεκόρ μιας σπουδαίας ομάδας της δεκαετίας του '60 που είχε προπονητή τον Μπούκοβι. Την περίοδο 1966-1967 έχει 11 στα 11. Σας απασχολούν αυτά τα ρεκόρ;

«Νομίζω ότι αυτό που μας απασχολεί είναι να νικάμε το κάθε παιχνίδι. Τώρα, αν σπάμε κάποιο ρεκόρ είναι ακόμα καλύτερο. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι έχουμε όλα τα φόντα και την ομάδα και ό,τι απαιτείται για να καταφέρουμε να σπάσουμε αυτό το ρεκόρ ή να το ισοφαρίσουμε. Είναι στο χέρι μας πιστεύω και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε».

Το Σάββατο παίζεται στην Ημαθία με την Βέροια που εντός έδρας δεν έχει πετύχει νίκη αλλά έχει καταφέρει πάρει τρίποντα μακριά από την έδρα της και τελευταίο αυτό με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Τι εικόνα έχεις για τον αντίπαλό σας;

«Όπως συνηθίζουν οι ομάδες απέναντί μας, λογικά θα κλειστεί πίσω και θα προσπαθήσει με αντεπιθέσεις να μας απειλήσει. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι είμαστε πολύ ανώτερη ομάδα και εύκολα ή δύσκολα θα καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη η οποία είναι και ο σκοπός αυτού του ταξιδιού».

Έχετε μάθει να ζείτε με αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη, παρόλα αυτά ο αγώνας της Τετάρτης με την Ντιναμό είναι ενδεχομένως και καθοριστικός για το ευρωπαϊκό μέλλον του Ολυμπιακού. Θα υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού σας η ευρωπαϊκή πρόκληση στη διάρκεια του αγώνα με τη Βέροια ή θεωρείς ότι δεν επηρεάζει το ένα παιχνίδι το άλλο;

«Είναι δύσκολο όταν έχεις ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι μπροστά να μην το σκεφτείς, αλλά όπως έχουμε δείξει και στα προηγούμενα παιχνίδια είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε στόχο ξεχωριστά. Σε αυτό έχει βοηθήσει και ο προπονητής ο οποίος μας τα ξεκαθαρίζει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και πιστεύω ότι πρώτα θα τελειώσει το παιχνίδι στην Βέροια και μετά θα σκεφτούμε την Ντιναμό».

Και κάτι τελευταίο. Ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο 1/3 του πρωταθλήματος και η διαφορά από τις άλλες ομάδες που θεωρητικός διεκδικούν το πρωτάθλημα είναι σημαντική. Έξι από τον Παναθηναϊκό, οκτώ από την ΑΕΚ, δέκα από τον ΠΑΟΚ, Αυτή η διαφορά τι δείχνει από τον φετινό Ολυμπιακό και αν συνυπολογίσουμε και το σερί επιτυχιών που έχει στο πρωτάθλημα.

«Δείχνει το πόσο καλά δουλεμένη είναι η ομάδα από την αρχή της προετοιμασίας. Οι προσθήκες που γίνανε ήταν αυτές που έπρεπε και πιστεύω ότι έχει πολύ δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Έχει ακόμα πολύ δρόμο ώστε να καταφέρουμε να είμαστε στο τέλος του πρωταθλήματος, πρωταθλητές και επιτυχημένοι για ακόμα μία χρονιά».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ