2012-05-09 15:34:03
Φωτογραφία για Δήλωση του κ. Απόστολου Κακλαμάνη για τις πολιτικές εξελίξεις
από το Γραφείο Τύπου

Ο βουλευτής Β’ Αθήνας ΠΑΣΟΚ κ. Απόστολος Κακλαμάνης, πρ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, έκανε την ακόλουθη δήλωση «Το Σύνταγμα της χώρας (άρθρο 37 παρ.2) περιγράφει με απόλυτη σαφήνεια την έννοια και το σκοπό της διερευνητικής εντολής “για να εξακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής”.

Επομένως, έκαστος εκ των τριών κατά σειράν εντολοδόχων, σεβόμενος το Σύνταγμα, οφείλει προς τούτο να προβεί στις αναγκαίες συνεννοήσεις με τα άλλα κόμματα της Βουλής το συντομότερο δυνατόν. Εάν δεν επιθυμεί να σχηματίσει κυβέρνηση ή δεν προβλέπει ότι θα ευδοκιμήσει η προσπάθειά του, πρέπει να καταθέσει αμέσως την εντολή, ώστε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προχωρήσει στις διαδικασίες που προβλέπει η επόμενη παρ.3 του άρθρου 37.

Ενώ τα ανωτέρω αποτελούν κοινή, πλέον, διαπίστωση, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας, κάνοντας κατάχρηση της εντολής που έλαβε, αντί να συμμορφωθεί με αυτή ή να την επιστρέψει αμέσως για τα περαιτέρω, αντιθέτως, εξαντλείται σε δηλώσεις και δημόσιες αντιπαραθέσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων που πρόκειται να συναντήσει.


Στο μεταξύ περιφέρει την εντολή σε άσχετες, με το σκοπό της, συναντήσεις με κόμματα που δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή, με κοινωνικούς και άλλους φορείς και πρόσωπα για προφανείς επικοινωνιακούς και μικροκομματικούς λόγους, ενόψει νέων εκλογών τις οποίες επιθυμεί να επιβάλει αδιαφορώντας για τις συνέπειες εις βάρος του λαού και της χώρας».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ