2012-05-09 15:35:06
Φωτογραφία για Η Μενεγάκη ανάβει την Ολυμπιακή Φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία
Η Μενεγάκη ανάβει αύριο το πρωί στην Αρχαία Ολυμπία τη φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 που θα διεξαχθούν στο Λονδίνο. Και όχι δεν πρόκειται για τη γνωστή Ελένη Μενεγάκη αλλά για την Ινώ Μενεγάκη.

H Ινώ Μενεγάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, παίρνοντας την πρώτη θέση στις εισαγωγικές εξετάσεις με διάκριση και υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Αποφοίτησε ως αριστούχος. Το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής της δραστηριότητας, το αφιέρωσε στην Αρχαία τραγωδία.

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στην παγκόσμια πρώτη της Υψιπύλης του Ευριπίδη (ως Βασίλισσα Ευρυδίκη) με το Αμφι-θέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου και έλαβε για την ερμηνεία της ιδιαίτερα θετικές κριτικές.

Έπαιξε με το Εθνικό στην Ορέστεια του Αισχύλου, στον Ίωνα και τον Ιππόλυτο του Ευριπίδη, με το Θέατρο Άττις του Θόδωρου Τερζόπουλου στους Πέρσες του Αισχύλου σε περιοδεία στην Αργεντινή, Χιλή, Ουρουγουάη και Βραζιλία καθώς και με άλλους θεατρικούς οργανισμούς.


Διεύρυνε τις θεατρικές της σπουδές στο Παρίσι με τον Anatoli Vassiliev και το Θέατρο του Ήλιου της Ariane Mnouchkine και στην Αθήνα, με το Μίνωα Βολανάκη, τη Θερινή Ακαδημία του Εθνικού Θεάτρου και το Κέντρο Αρχαίου Δράματος «Δεσμοί».

Από το 1996 συμμετέχει ως Ιέρεια στις τελετές Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας και ήταν η Εστιάδα στην τελετή Αφής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και του Βανκούβερ.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ