2012-05-09 15:47:02
Φωτογραφία για Μίνα Ορφανού: Αποφάσισα να δηλώσω, για τελευταία φορά, ότι είμαι τρανσέξουαλ
Η βραβευμένη κινηματογραφική Στρέλλα, η αγαπητή τηλεοπτική Λίζα των “Βασιλιάδων”, Μίνα Ορφανού, μιλάει για τα τελευταία, όπως λέει, για νια ζωή που χάθηκε μαζί με τα παιδικά της χρόνια. Η εικόνα που έχουν οι περισσότεροι στο μυαλό τους για τις τρανσέξουαλ απέχει κατά πολύ από την εικόνα της σχεδόν “σεμνής” και απόλυτα φυσιολογικής γυναίκας που είναι η ηθοποιός και την οποία ξαναγνωρίζουμε μέσα από τη συνέντευξή της στο Life&Style. Θέλησε να φωτογραφηθεί σε ένα Κοιμητήριο, για να δηλώσει πως έχει θάψει το παρελθόν στα έγκατα της γης Πως νομίζετε ότι βλέπουν οι Έλληνες μια τρανσέξουαλ;

Ο Έλληνας νομίζει ότι έχει επίπεδο και ευγένεια, αλλά κάνει τα χειρότερα όταν κλείνει η πόρτα του σπιτιού του και δεν βλέπει τα αίσχη του. Από κάτι τέτοιους ανθρώπους ήρθε η Ελλάδα στη θέση που είναι σήμερα. Υπάρχουν άτομα που θα σε ρωτήσουν “πως είναι να έχεις κάνει αλλαγή φύλου;” ή “έχεις οργασμό;”, μόνο και μόνο για να σε κράξουν μετά. Τι σημαίνει τρανσέξουαλ; Προσωπικά, θα μπορούσα να ήμουν η κόρη του προέδρου. Ο κόσμος νομίζει ότι “τρανσέξουαλ” σημαίνει μόνο πεζοδρόμιο και ναρκωτικά.

Εσείς έχετε κάνει ποτέ πεζοδρόμιο;

Όχι. Δεν έφτασα ποτέ σε αυτό το σημείο.

Θα μπορούσατε αν έρχονταν τα δύσκολα;

Αν έρθουν τα δύσκολα, έχεις και άλλες δουλειές να κάνεις. Αυτό είναι η εύκολη λύση. Καθαρά λεφτά. Μία γυναίκα που εκπορνεύεται, μπορεί να βγάλει την ημέρα τα ίδια χρήματα που βγάζει κάποιος σε ένα μήνα. Το χρήμα είναι γλυκό για κάποιους.

Σας κοιτούν διαφορετικά στο δρόμο;

Δεν νομίζω πως φαίνομαι τι είμαι και, σίγουρα, όταν βγαίνω από το σπίτι δεν φοράω ταμπέλα που γράφει “γεια σας, είμαι τρανσέξουαλ”. Αισθάνομαι, όμως, ότι ο κόσμος περιμένει να του πω πράγματα τα οποία δεν έχω κάνει στη ζωή μου.

Αυτή η “ταμπέλα”, πάντως, σας έβαλε στο χώρο και σας προσέφερε δημοσιότητα...

Όχι. Την τράβηξα από πάνω μου και την πέταξα. Αποφάσισα να δηλώσω, για τελευταία φορά, ότι είμαι τρανσέξουαλ. Ήρθε η ώρα, επιτέλους να θάψω στον πυρήνα της γης όλα αυτά που έχουν πει για μένα. Δεν θα ξαναδώσω άλλη συνέντευξη για να μιλήσω για το παρελθόν μου. Δεν γεννήθηκα για να δίνω συνεντεύξεις.

Τελικά η οικογένειά σας είναι ανοιχτόμυαλη ή όχι;

Η αδερφή της μαμάς μου είναι καλόγρια σε μοναστήρι στην Κάλυμνο. Οι πρώτες που αποδέχτηκαν την αλλαγή μου ήταν οι καλόγριες. Μάλιστα, στο μοναστήρι με φώναζαν Μινοδώρα. Με αποδέχτηκαν εκείνες οι γυναίκες και όχι αυτοί που μπορεί στο “φαίνεσθαι” να είναι άψογοι, αλλά “κεκλεισμένων των θυρών” κάνουν ανωμαλίες.

Υπήρξε στιγμή που διστάσατε στην απόφαση της αλλαγής;

Όταν έπρεπε να έχει γίνει εκ γενετής, παίρνεις αυτές τις αποφάσεις σε χρόνο dt.

Υπήρξε περίοδος που ντραπήκατε για το κορμί σας;

Όταν παίρνω κιλά. Δεν το κρύβω ότι έκανα εμετούς για να αδυνατίσω. Έφτασα πενήντα κιλά. Αλλά τα κατάφερα μόνη μου και επανήλθα.

Υπάρχει κάτι που που θα αλλάζατε στην εξωτερική σας εμφάνιση;

Τέλεια είμαι. Όποιος θέλει να με δει καραγκιόζη από τις πλαστικές δεν θα του κάνω τη χάρη.

Κοιμάστε ήσυχη τα βράδια;

Σαν πουλάκι. Έχω συνείδηση καθαρή, γιατί δεν έχω πειράξει κανέναν.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ