2015-10-31 12:20:11
Φωτογραφία για Το Facebook μπλόκαρε την ιστοσελίδα του επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Αλέξάνδρ Ζαχάρτσενκο
Η διεύθυνση της κοινωνικής δικτύωσης Facebook χωρίς να εξηγήσει τους λόγους μπλόκαρε το επίσημο account του επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Αλεξάνδρ Ζαχάρτσενκο, λέγεται στην ανακοίνωση του πολιτικού στην επίσημη ιστοσελίδα της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

«Δύο ώρες πριν ανακάλυψα ότι η δημόσια ιστοσελίδα μου στο Facebook είναι μπλοκαρισμένη. Και μάλιστα χωρίς να μου εξηγήσουν τους λόγους. Όπως κατάφεραν να μάθουν οι βοηθοί μου, εκ μέρους των ουκρανών χρηστών του δικτύου ήρθαν πάνω από 2500 παράπονα για την ιστοσελίδα μου. Δήθεν οι ανακοινώσεις μου τους προκάλεσαν ηθική προσβολή και ανεπανόρθωτη ζημιά στην προσωπικότητά τους. Είναι κάπως περίεργο…», λέγεται στην ανακοίνωση του επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Ο Ζαχάρτσενκο συσχέτισε αυτές τις ενέργειες της διεύθυνσης του Facebook με την ανάρτηση στις 28 Οκτωβρίου σε αυτή την κοινωνική δικτύωση του διαγγέλματός του προς το λαό της Ουκρανίας.


«Είναι χαρακτηριστικό ότι με μπλόκαραν αμέσως μετά την ανάρτηση του διαγγέλματός μου προς το λαό της Ουκρανίας λόγω των εορτασμών της Ημέρας της απελευθέρωσης της Ουκρανίας από ναζί κατακτητές. Νομίζω, κατάφερα να βρω σωστές λέξεις  οι οποίες άγγιξαν πολύ βαθιά όσους αποκάλεσα βοηθούς των ναζί και διαδόχους τους, — δηλαδή τους οπαδούς του Μπαντέρα και του Σουχέβιτς. Κατά τη γνώμη μου, μάλιστα, αυτή η ιστορία λέει ένα και μόνο πράγμα. Τα λόγια του Ντονμπάς φοβίζουν το Κίεβο στο ίδιο βαθμό με τα όπλα. Οι κάτοικοι του Κιέβου όμως ξέχασαν για τον χαρακτήρα του λαού του Ντονμπάς: θα νικήσουμε και σε αυτό τον πόλεμο, τον πληροφοριακό!» επισήμανε ο Ζαχάρτσενκο.

Στο διάγγελμα που δημοσίευσε στις 28 Οκτωβρίου ο Ζαχάρτσενκο στο Facebook, ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονμπάς δήλωσε ότι η πολιτική του καθεστώτος του Κιέβου που ηρωοποιεί τους οπαδούς των ναζί στην ουσία στέρησε τους Ουκρανούς της γιορτής τους.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ