2012-05-09 16:15:06
Φωτογραφία για Τουρκικά ΜΜΕ: Ο εφιάλτης της Ελλάδος έχει πέσει πάνω στην παγκόσμια αγορά
Ο γραπτός τουρκικός τύπος και σήμερα αναφέρεται στις εξελίξεις σχετικά με τις εκλογές στην χώρα μας με ανταποκρίσεις και τηλεγραφήματα από την Αθήνα:

Η Χουριέτ δημοσιεύει ανταπόκριση με τίτλο «Έχει πέσει ο εφιάλτης της Ελλάδος πάνω στην παγκόσμια αγορά».

Στην ανταπόκριση γράφει ότι έχει τρομάξει τις αγορές το γεγονός ότι πήρε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Τσίπρας που δεν αποδέχεται τις ειλημμένες υποχρεώσεις έναντι ΕΕ και ΔΝΤ. Ενώ ο ίδιος είπε ότι θα μιλήσει με τους αριστερούς ηγέτες οι οποίοι αντιτίθενται στην εξωτερική βοήθεια λέγεται πως δεν θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση.

Με όλες αυτές τις εξελίξει σημειώθηκε σκληρή πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όταν εκείνος του υπενθύμισε πως η χώρα χρειαζεται κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας είπε ότι πρόκειται για ιστορική στιγμή της αριστεράς και προσωπική του ευθύνη. Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην πτώση των χρηματιστηρίων στην Ελλάδα Γερμανία και Γαλλία.


Η Milliyet στην πρώτη σελίδα με τίτλο «Και πάλι ελληνικός σεισμός» δημοσιεύει ανταπόκριση του Τάκη Μπερμπεράκη από Αθήνα με όσα συνέβησαν χθες επισημαίνοντας πως μετά τις δηλώσεις Τσίπρα σημειώθηκε πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων 3%. Η δήλωση του Τσίπρα να περάσουν στο δημόσιο οι τράπεζες προκάλεσε πτώση στο χρηματιστήριο Αθηνών 5%.

Η Σαμπάχ δημοσιεύει ανταπόκριση με τον τίτλο «Διαφαίνεται και πάλι κάλπη στον ορίζοντα». Στην ανταπόκριση τονίζεται πως εκείνο που διαφαίνεται είναι ότι ο Τσίπρας θα αναγκαστεί τελικά να επιστρέψει την εντολή μη βρίσκοντας τη δυνατότητα να σχηματίσει κυβέρνηση.

Η Τζουμχουριέτ αναφέρει ότι αναμένεται να επιστρέψει την εντολή στον πρόεδρο Παπούλιας και ο Τσίπρας. Στην ανταπόκριση γραφει ότι η εκλογική κρίση στην Ελλάδα παρακολουθείται με ανησυχία στην Κύπρο

Η Vatan αναφέρεται στις εξελίξεις στις εσωτερικές σελίδες με τίτλο «Δεν υπάρχει κυβέρνηση, στα πρόθυρα και πάλι εκλογές».

Η Ζaman δημοσιεύει ανταπόκριση αναφορικά με τις τελευταίες ενέργειες του Τσίπρα με τίτλο «Δεν τερματίστηκε το χάος στην Αθήνα, στα πρόθυρα οι δεύτερες πρόωρες εκλογές.

Η Ταράφ αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις στις εσωτερικές με τον τίτλο «Αλέξης Τσίπρας: Eίναι ελπίδα ή επικίνδυνος δημοφιλής;».

prionokordela.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Είναι δύσκολα τα πράγματα»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Είναι δύσκολα τα πράγματα»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ