2012-05-09 16:46:04
Φωτογραφία για Περδίκης: Εκκληση στους Κύπριους πολιτικούς για αυτοσυγκράτηση
Ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης κάλεσε σήμερα τους Κύπριους πολιτικούς και όλους τους οικονομικούς παράγοντες σε αυτοσυγκράτηση, προσθέτοντας πως δεν χρειάζεται να στέλλονται αρνητικά μηνύματα σε σχέση με τις εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά πρέπει να στέλλονται θετικά μηνύματα προς τη σωστή κατεύθυνση, που είναι οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Περδίκης είπε πως «όταν μέσα από τις δηλώσεις στέλλεται το μήνυμα ότι λίγο πολύ αν δεν συγκροτηθεί άμεσα κυβέρνηση στην Ελλάδα, για να συνεχιστεί η μνημονιακή πορεία, θα καταστραφεί η κυπριακή οικονομία και αυτό το μήνυμα επαναλαμβάνεται και πολλαπλασιάζεται στην Κύπρο, εμείς οι ίδιοι αυτοκτονούμε».«Εμείς οι ίδιοι», πρόσθεσε, «δημιουργούμε κλίμα πανικού, κλίμα άρνησης στην εσωτερική οικονομία, αλλά και σε επενδύσει από το εξωτερικό».Απηύθυνε έκκληση προς τους Κύπριους πολιτικούς και τους άλλους παράγοντες ότι «δεν είναι ανάγκη στις δηλώσεις τους σε σχέση με τις εξελίξεις στην Ελλάδα να είναι γερμανικότεροι των Γερμανών», για να προσθέσει πως «πρέπει να σεβαστούν πρώτα από όλα την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, ο οποίος σαφώς τοποθετήθηκε ενάντια στο μνημόνιο και ενάντια στη μονόπλευρη λιτότητα».Ο κ
. Περδίκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί και η τοποθέτηση της κυπριακής πολιτικής ηγεσίας.

«Δεν πρέπει να θεοποιούνται πολιτικές μνημονιακών αντιλήψεων, μονόπλευρης λιτότητας και περιορισμού της ανάπτυξης. Η λύση δεν είναι να εφαρμόζουμε πολιτικές με ένα τρόπο σχεδόν δικτατορικό και αντιδημοκρατικό, για χάρη των δημοσιονομικών πολιτικών. Η λύση βρίσκεται με τη βοήθεια και άλλων πολιτικών δυνάμεων. Υπάρχει ελπιδοφόρα εξέλιξη στη Γαλλία, να υπάρξει μαζί με την προσπάθεια για συγύρισμα των δημοσιονομικών μιας σειράς από κράτη της ΕΕ», είπε.Πρόσθεσε ακόμα πως «ο πλούσιος βορράς πρέπει να βοηθήσει τον φτωχότερο νότο οικονομικά, για να αναπτυχθεί με παράλληλη κι αυστηρή προϋπόθεση ότι θα υπάρχει εξυγίανση διαφάνεια εκσυγχρονισμός και των δημοσιονομικών των φτωχότερων χωρών του νότου».Συνέχισε λέγοντας πως «αυτή η μονόπλευρη λιτότητα, η οποία δυστυχώς διαφημίζεται και στην Κύπρο και η άρνηση αποδοχής της ετυμηγορίας του ελληνικού λαού πραγματικά μας δημιουργεί πολλές απορίες και μαζί δημιουργείται και ένας πανικός».

Ο βουλευτής των Οικολόγων είπε πως το Κίνημα του συμφωνεί πως θα πρέπει να συγκροτηθεί το συντομότερο δυνατόν μια ενιαία πολιτική διαχείρισης της οικονομικής κρίσης, σημειώνοντας πως πρέπει να πραγματοποιηθεί ακόμα μια εθνική σύσκεψη για την οικονομία, για να μελετήσει και τις τελευταίες εξελίξεις και να ληφθούν εκείνα τα μέτρα, τα οποία να είναι παράλληλα και προς τις δύο κατευθύνσεις, δηλαδή προς τη δημοσιονομική συγκράτηση, αλλά και την ανάπτυξη.Διερωτήθηκε παράλληλα «τί είδους δημοσιονομική συγκράτηση εφαρμόζει αυτή η Κυβέρνηση όταν στο α' τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν χθες στη Βουλή, οι λειτουργικές δαπάνες αυτής της Κυβέρνησης ξεπερνούν τις δαπάνες του περσινού χρόνου».«Τί είδους περιορισμό των άσκοπων δαπανών έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση, που κατάφερε μέσα στο α' τρίμηνο να ξεπεράσει τις λειτουργικές δαπάνες της κρατικής μηχανής από τις αντίστοιχες δαπάνες του προηγούμενου χρόνου;», διερωτήθηκε επίσης ο κ. Περδίκης.

Αναφερόμενος στον αναλυτικό πίνακα, που έχει καταθέσει χθες η Κυβέρνηση στη Βουλή, είπε: «Μας δημιουργεί πάρα πολύ σοβαρές απορίες αν θα μπορέσει τελικά η Κυβέρνηση να ανταποκριθεί στους δημοσιονομικούς της στόχους, όπως έχουν καταγραφεί μέσα από τον προϋπολογισμό. Δεν νομίζω μάλιστα ότι θα είναι αρκετό να παραμείνουμε μέσα στα πλαίσια του προϋπολογισμού. Θα πρέπει να παρθούν αυστηρά μέτρα εφαρμογής του προϋπολογισμού πριν αποφασίσει η Κυβέρνηση να εφαρμόσει άλλα μέτρα».«Πρέπει», ανέφερε, «να κάνει η ίδια μια προσπάθεια περισυλλογής πριν στραφεί προς την οικονομία και προς την κοινωνία εφαρμόζοντας άλλα μέτρα, τα οποία φαίνεται ότι είναι έτοιμος να εξαγγείλει ο νέος Υπουργός Οικονομικών».Κατέληξε λέγοντας ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να βελτιώσει τα του οίκου της πριν αποφασίσει την εφαρμογή άλλων περιοριστικών για την ανάπτυξη μέτρων ή για την κοινωνία.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ