2012-05-09 17:43:02
Φωτογραφία για TRT: Εκλογή Τούρκων Βουλευτών
Συνεργείο του TRT παρακολούθησε κατά πόδας τους μουσουλμάνους υποψήφιους τόσο κατά την προεκλογική περίοδο, όσο και στις εκλογές στη Ροδόπη. Με πηχαίους τίτλους «Μεγάλος κερδισμένος των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ, 3 Τούρκοι της Δυτικής Θράκης εισέρχονται στη βουλή» και «Η Τουρκική μειονότητα θα εκπροσωπηθεί με τρεις Τούρκους βουλευτές στη βουλή», αναμετέδωσε το αποτέλεσμα των εκλογών από την Ελλάδα και ιδιαίτερα το νομό Ροδόπης το κρατικό κανάλι της Τουρκίας TRT. Η γειτονική χώρα ήταν παρούσα και στις φετινές ελληνικές εθνικές εκλογές και μάλιστα παρακολούθησε εκ τους σύνεγγυς τις εξελίξεις μέσω απεσταλμένων δημοσιογράφων ανταποκριτών.

Στις ανταποκρίσεις της αναφέρει, «Καθίζηση του δικομματικού συστήματος ήταν το αποτέλεσμα των κρισιμότερων εκλογών της μεταπολιτευτικής περιόδου στην Ελλάδα.

Η οργή του λαού κατά των μέτρων λιτότητας βρήκε αντίκτυπο στις κάλπες. Επειδή κανένα από τα κόμματα δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία στη βουλή στον ορίζοντα υπάρχει ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης συνασπισμού.


Κερδισμένοι των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή που θα εκπροσωπηθεί με 21 βουλευτές στο κοινοβούλιο. Κάτω από το εκλογικό όριο του 3% ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Δημοκρατική Συμμαχία.

Ευχάριστα ήταν τα αποτελέσματα για τους Τούρκους στη Δυτική Θράκη. Η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης θα εκπροσωπηθεί στη βουλή και κατά τη νέα βουλευτική περίοδο μάλιστα με τρεις βουλευτές αυτή τη φορά. Σίγουρη η εκλογή του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ξάνθης, Hüseyin Zeybek, του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ροδόπης, Ahmet Hacıosman, καθώς και του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ayhan Karayusuf».

Το παραπάνω απόσπασμα αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του TRT και μάλιστα μεταφρασμένο στα ελληνικά, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να διαβάσουν πως αναμεταδίδονται από την Τουρκία ειδήσεις σχετικές με τη χώρα μας.

Χρόνος Κομοτηνής
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ