2012-05-09 19:43:30
Φωτογραφία για Αναβάλλει την επίσκεψή της η Τρόϊκα
Αναβλήθηκε η επίσκεψη που προγραμμάτιζε η τρόικα στην Αθήνα μετά τις εκλογές, καθώς το αποτέλεσμα της κάλπης της 6ης Μαΐου δεν επιτρέπει, όπως όλα δείχνουν, τον σχηματισμό κυβέρνησης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η τρόικα περιμένει πρώτα να δει τις «δημοκρατικές εξελίξεις».

Η επίσκεψη προγραμματιζόταν για το διάστημα 15-21 Μαΐου.

Σε αυτή θα γινόταν μία πρώτη συνάντηση γνωριμίας με το νέο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ενώ θα επέστρεφε αργότερα, στις αρχές Ιουνίου, για τον έλεγχο του Μνημονίου 2 και την οριστικοποίηση του πακέτου μέτρων, ύψους 11,6 δισ. ευρώ περίπου, για την περίοδο 2013-2014.

 Την ίδια ώρα, στην επιφάνεια βγαίνει ξανά το σενάριο περί παράτασης ενός έτους, ώς το 2015, για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ, ώστε να αμβλυνθούν οι συνέπειες της λιτότητας στην ανάπτυξη.

Αυτό το σενάριο είχε αναφερθεί και την περίοδο που γινόντουσαν οι διαπραγματεύσεις για το νέο Μνημόνιο και έτσι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθεί η παράταση, ώστε το 2013-2014 να ληφθούν μέτρα 4,5% του ΑΕΠ και άλλο 1% του ΑΕΠ το 2015.


Σημειώνεται ότι με βάση το νέο Μνημόνιο, η κυβέρνηση πρέπει να εξοινομήσει περί τα 3,5 δισ. ευρώ από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Καθοριστικός παράγοντας θα είναι οι εκτιμήσεις για την αναμενόμενη ύφεση της οικονομίας εφέτος. Αν η ύφεση ξεπεράσει το 4,7%, τότε θα χρειασθούν πρόσθετα μέτρα και για τη φετινή χρονιά.

Επιπλέον, ερωτηματικό αποτελεί η στάση της Κομισιόν, καθώς το ΔΝΤ έχει ήδη πει ότι μπορεί να διαθέσει περί τα 8 δισ. ευρώ περίπου στην Ελλάδα το 2015
liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ