2012-05-09 19:51:12
Φωτογραφία για Η πολιτική εκκρεμότητα δεν μπορεί να συνεχίζεται επί πολύ
"Η πολιτική εκκρεμότητα δεν μπορεί να συνεχίζεται επί πολύ" τόνισε ο απερχόμενος υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο, επισημαίνοντας κινδύνους από την παράταση της κυβερνητικής εκκρεμότητας. "Τα περιθώρια που έχουμε προκειμένου να λάβουμε τις αναγκαίες αποφάσεις, είναι πολύ μικρά, αφού οφείλουμε να σεβαστούμε τα λεγόμενα υπηρεσιακά μας πλαίσια" είπε ο κ. Λοβέρδος αναφερόμενος στα επείγοντα ζητήματα του τομέα ευθύνης του και υπογραμμίζοντας την ανάγκη να μην υπάρξει "χαλάρωση της διοικητικής και της πολιτικής εποπτείας στα δημοσιονομικά μεγέθη, αλλά κυρίως στις λειτουργίες σε σχέση με τη δημόσια υγεία".

"Παρακολουθώντας την πολιτική λογική που πηγάζει από την ανυπαρξία οικονομικών πόρων, την ανάγκη ανταπόκρισης με απολύτως δυναμικό τρόπο στον αγώνα κατά της σπατάλης και της διαφθοράς, που δεν επιτρέπει επ' ουδενί τη διοικητική χαλάρωση, αλλά όπως πηγάζει και από τη βασική μας υποχρέωση, το βασικό μας σκοπό που είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, δηλώνουμε με τρόπο σαφή και ευθύ, πως η πολιτική εκκρεμότητα δεν μπορεί να συνεχίζεται επί πολύ" σημείωσε ο απερχόμενος υπουργός.


"Εδώ, στο υπουργείο Υγείας, απαιτούνται μάχιμες και νικηφόρες πολιτικές συγκρούσεις και αυτές οι μάχες δεν μπορούν να γίνουν από κυβερνήσεις που είναι σ’ εκκρεμότητα. Η πατρίδα μας δεν μπορεί να περάσει δεύτερη φάση εσωστρέφειας, όπως το περασμένο φθινόπωρο με τα περί δημοψηφίσματος. Κι όπως φαίνεται, από έναν παρόμοιο κίνδυνο, απειλείται και σήμερα" πρόσθεσε.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ