2012-05-09 21:28:18
Φωτογραφία για ΤΕΛΙΚΟ: Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας 2-1
Ο Ολυμπιακός γιόρτασε με τον καλύτερο... τρόπο την κατάκτηση του 39ου πρωταθλήματος, αλλά παράλληλα και το 25ο κύπελλο και 15ο νταμπλ στην ιστορία του επικρατώντας με 2-1 του Ερυθρού Αστέρα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας φιλοξένησαν τα «αδέλφια» τους από την Σερβία για να γιορτάσουν μαζί την φετινή επιτυχημένη τους σεζόν σε Ελλάδα, αλλά κι Ευρώπη, με το φιλικό-φιέστα να προσφέρει θέαμα και όμορφα γκολ στους 30.000 φιλάθλους που βρέθηκαν το απόγευμα της 9ης Μαΐου στο Φάληρο.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-0 στο α’ 45λεπτο χάρη σε τέρματα του Ντιόγκο στο 20’ και του Αριέλ Ιμπαγάσα στο 29’ και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει τουλάχιστον ένα ακόμα γκολ, καθώς είχαν ευκαιρίες με σημαντικότερη αυτή του Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος απέτυχε να στείλει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα στο 34’.

Οι Σέρβοι, οι οποίοι είχαν δύο σημαντικές απουσίες (σ.σ. Λάζοβιτς και Εβάντρο), προέρχονταν από το ντέρμπι με την Παρτίζαν Βελιγραδίου, ενώ στο μυαλό τους είχαν τον τελικό κυπέλλου Σερβίας κόντρα στην Μπόρατς την ερχόμενη εβδομάδα.


Ο Ερυθρός Αστέρας του Ρόμπερτ Προσινέτσκι έχασε μία πολύ σημαντική ευκαιρία λίγο πριν το φινάλε του α’ ημιχρόνου, όταν ο Μπάλαζ Μέγιερι «απογειώθηκε» και απέκρουσε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Μιλούνοβιτς.

Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πετύχουν γκολ, χωρίς ωστόσο, να… πατούν ιδιαίτερα γκάζι (για διαφορετικούς λόγους προφανώς), με αποτέλεσμα τα δίχτυα να… κουνηθούν μόλις μία φορά ακόμα.

Συγκεκριμένα ήταν το 74ο λεπτό, όταν οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου μείωσαν σε 2-1 με κοντινό σουτ του Οζέγκοβιτς.

Για την ιστορία ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τους Δασκαλάκη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Μοντέστο, αριστερά τον Μόνχε, στο κέντρο της οπισθοφυλακής αγωνίστηκαν οι Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλος, αμυντικά χαφ ήταν οι Μανιάτης και Ορμπάιθ, μπροστά τους ήταν ο Ιμπαγάσα, δεξιά ο Καζίμ, αριστερά ο Μιραλάς και στην κορυφή της επίθεσης κινούνταν ο Ντιόγκο.

Ο Ερυθρός Αστέρας παρατάχθηκε με τους: Μπαΐκοβιτς, Τόσιτς, Πασέκο, Μιλιβόγιεβιτς, Μιλούνοβιτς, Καντού, Πέροβιτς, Μίριτς, Βέσοβιτς, Μιχαήλοβιτς, Πέτκοβιτς.

Στο 31ο λεπτό ο Ερνέστο Βαλβέρδε αντικατέστησε τον Δασκαλάκη με τον Μέγιερι, με τον Ούγγρο τερματοφύλακα ν’ αποθεώνεται από την εξέδρα.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τους Τοροσίδη, Παπάζογλου, Ποτουρίδη, Χολέμπας, Φέισα, Μακούν, Τζεμπούρ, Αμπντούν, Φουστέρ και Φετφατζίδη, ενώ παρέμεινε ο Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια. Ο Μαγυάρος τερματοφύλακας ωστόσο, αντικαταστάθηκε στο 61’ από τον Ρόι Κάρολ, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να χρησιμοποιεί όλους τους παίκτες που είχε στην διάθεσή του.

Οι περισσότεροι από τους 30.000 φίλους του Ολυμπιακού είχαν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν ένα όμορφο ποδοσφαιρικό απόγευμα, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τους παίκτες του να προσφέρουν ακόμα μία «παράσταση» στο απαιτητικό κοινό των «ερυθρόλευκων». Ο 48χρονος Ισπανός προπονητής, βέβαια, κάθισε για τελευταία φορά στην άκρη του πάγκου του Ολυμπιακού, τουλάχιστον στο «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς υπάρχει και το φιλικό των νταμπλούχων Ελλάδας στην Αυστραλία σε λίγες μέρες onsports.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ