2015-11-12 00:00:35
Φωτογραφία για Πύργος: Κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό!
Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στον Πύργο πραγματοποίησαν χθες το πρωί, μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης Νομού Ηλείας και πολίτες του Πύργου, διαμαρτυρόμενοι για τις ειδοποιήσεις διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος που καταφθάνουν το τελευταίο διάστημα σε εκατοντάδες νοικοκυριά σε διάφορες περιοχές του Νομού Ηλείας.

Τα μέλη της Επιτροπής, αρχικά, συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα της ΔΕΗ στον Πύργο και στη συνέχεια είχαν συνάντηση με την προϊσταμένη, Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου, στην οποία, εξέφρασαν τα παράπονά τους για την αδικία που, όπως είπαν, αντιμετωπίζουν εκατοντάδες νοικοκυριά που το τελευταίο διάστημα παραλαμβάνουν ειδοποιητήρια για διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος εξαιτίας οφειλών.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης, αποτελούμενη από μέλη και εκπροσώπους των Σωματείων, Οικοδόμων, Αγροτών και ΠΑΜΕ Ηλείας, μετέφεραν στην κ. Στεφανοπούλου, το πρόβλημα που υπάρχει στους ανθρώπους αυτούς που σήμερα είναι αντιμέτωποι με την διακοπή του ηλεκτρικού τους ρεύματος, ενώ τόνισαν πως θα πρέπει η ΔΕΗ να δει με σοβαρότητα και με κοινωνικό «πρόσωπο» τις συνέπειες που θα έχει μια τέτοια εξέλιξη.


Από την πλευρά της η κ. Στεφανοπούλου, εξήγησε στα μέλη της Επιτροπής, πως δεν είναι αρμοδιότητά της να λαμβάνει αποφάσεις για την μη ή την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά που χρωστούν καθώς μια τέτοια διαδικασία ξεκινά από την κεντρική διοίκηση της ΔΕΗ και παράλληλα τόνισε πως το κατάστημα της ΔΕΗ στον Πύργο, εκτελεί τις εντολές της κεντρικής διοίκησης.

Τα μέλη της Επιτροπής, ωστόσο, ζήτησαν από την κ. Στεφανοπούλου και όλους τους εργαζόμενους της ΔΕΗ στον Πύργο, να αντιταχθούν απέναντι στις αποφάσεις αυτές της κεντρικής διοίκησης της ΔΕΗ, έτσι ώστε να μην μπορεί η ΔΕΗ να προχωρήσει στις αποφάσεις της.

Στη συνέχεια τα μελη της Επιτροπής είχαν συνάντηση με τον υποδιευθυντή του τεχνικού τμήματος της ΔΕΗ στον Πύργο, Βασίλη Σταματόπουλο, όπου κι εκεί μετέφεραν τα προβλήματα που θα προκύψουν από ενδεχόμενη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε πολίτες της Ηλείας και ζήτησαν οι τεχνικοί να μην προχωρούν σε διακοπές.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, πως οι εκπρόσωποι των Σωματείων που βρέθηκαν χθες στη ΔΕΗ κάλεσαν όλους τους πολίτες αλλά και άτομα που έχουν λάβει σχετικό ειδοποιητήριο διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ να συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ