2012-05-09 22:45:03
Φωτογραφία για Την Παρασκευή η Ολυμπιακή φλόγα στην Κρήτη
Την Παρασκευή 11 Μαΐου στις 9 το πρωί, η Ολυμπιακή φλόγα φτάνει στην Κίσαμο, πρώτο σταθμό της... περιοδείας της στην Κρήτη.

Ο δήμος Κισάμου με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών αγώνων: «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012».

Η Λαμπαδηδρομία και η τελετή Αφής θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 11 Μαΐου ώρα 9 το πρωί. Τη φλόγα θα μεταφέρουν 6 Κισαμίτες λαμπαδηδρόμοι, οι οποίοι θα πλαισιώνονται και από ομάδες αθλητών .

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου:

"Θεωρούμε σημαντικό γεγονός την άφιξη της Ολυμπιακής φλόγας στην Κίσαμο, και γιατί μεταφέρει το μήνυμα της αλληλεγγύης των λαών και του αθλητικού ιδεώδους αλλά και επειδή η

Κίσαμος αποτελεί πύλη εισόδου της Ολυμπιακής φλόγας στην Κρήτη. Για το λόγο αυτό καλούμε τους κατοίκους του δήμου μας και τους μαθητές των σχολείων να συμμετάσχουν στη διαδρομή διέλευσης της φλόγας και στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου.


Πιστεύουμε ότι σε μια εποχή όχι μόνο οικονομικής κρίσης, αλλά κυρίως κρίσης ανθρώπινων και κοινωνικών αξιών, τα ιδανικά του Ολυμπισμού και του αθλητισμού η ειρήνη, η συνεργασία, η ευγενής άμιλλα, η συμμετοχή, η άθληση, η φιλία, η ομόνοια και η αρμονική συνύπαρξη διαφορετικών πολιτισμών και νοοτροπιών, είναι ιδανικά που μπορούν να μας ξαναδώσουν την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον και το κυριότερο, τη δύναμη να αγωνιστούμε γι αυτό.

Καλούμε τους Κισαμίτες να παραστούν στις εκδηλώσεις και να τιμήσουν το σπουδαίο και σημαντικό αυτό γεγονός για την πόλη μας".

Η λαμπαδηδοδρομία

Η διαδρομή της Φλόγας θα ξεκινήσει δυτικά της πόλεως από το κατάστημα ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ, κοντά στο Μαύρο Μώλος.

6 λαμπαδηδρόμοι μεταφέρουν την ιερή φλόγα στην πόλη μας. Η Κίσαμος τιμάει τα άξια τέκνα της και είναι περήφανη για την καταγωγή πους.

Πρώτος λαμπαδηδρόμος θα είναι ο Κώστας Μουντάκης με συνοδούς 4 αθλητές του Ποδοσφαιρικού Συλλόγου ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ.που θα μεταφέρει τη φλόγα μέχρι την Πυριανή Γέφυρα.

Στη συνέχεια τη φλόγα θα παραλάβει ο Λαμπαδηδρόμος Φραγγιουδάκης Κωστής με 4 συνοδούς του Ποδοσφαιρικού Συλλόγου ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ που θα διανύσει την απόσταση μέχρι την Πλατεία Ε. Βενιζέλου όπου θα γίνει και η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Συγκεκριμένα στην πλατεία ο Φραγγιουδάκης θα είναι ο Λαμπαδηδρόμος που θα ανάψει το βωμό.

Θα ακολουθήσει η έπαρση των σημαιών των Ολυμπιακών Αγώνων, της Μ. Βρετανίας και της Ελλάδας με την ανάκρουση των Εθνικών ύμνων.

Θα ακολουθήσει χαιρετισμός από το δήμαρχο Κισάμου κ. Γώργο Μυλωνάκη, χαιρετισμός από τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Λονδίνο 2012 και από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Θα γίνει ανταλλαγή δώρων και θα ακολουθήσει πολιτιστικό πρόγραμμα μικρής διάρκειας με του Μουσικό συγκρότημα του….και το χορευτικό συγκρότημα του Γιάννη Κουμή.

Στη συνέχεια ο τρίτος Λαμπαδηδρόμος ο Σημαντιράκης ο Βασίλης με 4 συνοδούς του αθλητικού Συλλόγου Κισάμου θα συνεχίσει τη διαδρομή της φλόγας και θα την παραδώσει στον τέταρτο Λαμπαδηδρόμο τον Ροδουσάκη Κυριάκο , με συνοδούς 4 σκακιστές , από την Ακαδημία Σκακιού Κισάμου, ο οποίος στη συνέχεια θα την παραδώσει στον Τουλουπάκη το Μανόλη, με συνοδούς 4 αθλητές από τη ΘΥΕΛΛΑ Καλαθαινών για να την παραδώσει στον τελευταίο Λαμπαδηδρόμο τη Ντουλάκη Κατερίνα με 4 συνοδούς από τον Αθλητικό Όμιλο Κισάμου για να την οδηγήσει στην έξοδο της πόλης στο μνημείο στα Λύκεια απ’ όπου θα συνεχίσει τη διαδρομή της για τα Χανιά το Ηράκλειο και την υπόλοιπη Ελλάδα για να φθάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 18 Μαΐου, όπου θα ολοκληρώσει το ταξίδι της σε 70 ημέρες!

Πρέπει να τονίσουμε ότι οι συνοδοί θα μεταφέρουν ένα κλαδί ελιάς από το μνημειακό ελαιόδεντρο των Βουβών το οποίο θα καταλήξει και αυτό στο στάδιο του Λονδίνου για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων .

Η άφιξη και η αφή της Ολυμπιακής φλόγας αποκτά ιδιαίτερη σημασία τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που η εθνική μας υπερηφάνεια έχει πληγωθεί. Έχει όμως η Ολυμπιακή Φλόγα τη δύναμη, να μας κάνει να αισθανθούμε ξανά περήφανοι και να θυμίσει στην παγκόσμια κοινότητα αλλά και σε εμάς τους ίδιους, ότι η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει να παράγει φως; 
flashnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ