2015-11-14 12:05:09
Φωτογραφία για 780 χιλιάδες για Αθλητισμό και Πολιτισμό το 2016 στα 3Β
Αυξημένη θα είναι για το 2016 η επιχορήγηση που θα λάβει από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ).

Συγκεκριμένα, στον προϋπολογισμό του νομικού προσώπου που ψηφίστηκε ομόφωνα χθες, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, ο Δήμος για το 2016 θα εισφέρει 780.000 ευρώ, ένα ποσό αυξημένο κατά 330.000 ευρώ σε σχέση με το 2015.

Οι πόροι αυτοί, μαζί με τα μισθώματα από κτίρια που εισπράττει ο ΟΑΠΠΑ και τις εισφορές των δημοτών στις διάφορες δράσεις, συνιστούν όλα τα έσοδα του Οργανισμού.

Όπως είπε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δίνεται προτεραιότητα στον πολιτισμό και το μεγαλύτερο κομμάτι από την αύξηση αυτή θα κατευθυνθεί σε ανάλογες δράσεις.

Άλλωστε η διοίκηση Κωνσταντέλλου έχει επιφέρει κάποιες σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που ενισχύει η δημοτική αρχή τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό.


Η μεν επιχορήγηση των αθλητικών σωματείων του Δήμου γίνεται απευθείας από το ταμείο του Δήμου με αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, η δε ενίσχυση των πολιτιστικών και άλλων φορέων των τριών πόλεων γίνεται με τη μορφή συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων με τον ΟΑΠΠΑ, όπου το ταμείο του Οργανισμού χρηματοδοτεί ποσό ως το 70% του κόστους των εκδηλώσεων αυτών (εφόσον τις εγκρίνει).

Ο ΟΑΠΠΑ έχει στην ευθύνη του άλλωστε και τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. Από το 2016 θα λειτουργεί ένας ακόμη στη Βούλα, ένα σύνολο 5 σταθμών.

Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, όλες οι οικογένειες που έκαναν φέτος αίτηση να φοιτήσουν τα παιδιά τους σε δημοτικό σταθμό είχαν την ευκαιρία να γίνουν δεκτοί (ορισμένες οικογένειες λόγω καθυστέρησης επέλεξαν ιδιωτικά λύσεις) και μελετάται το ενδεχόμενο να εξεταστούν ακόμη και εκπρόθεσμες αιτήσεις.

Περαιτέρω, ο δήμαρχος των 3Β ανέπτυξε τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Οργανισμού για το ερχόμενο διάστημα, στον οποίο περιλαμβάνεται η ανέγερση κολυμβητηρίου στη Μηλαδέζα της Βάρης, η μελέτη για το Σπίτι της Γυμναστικής στο Δίλοφο της Βάρης, έναν αθλητικό χώρο που θα στεγάσει τα εκτός ποδοσφαίρου και μπάσκετ αθλήματα, αλλά και η δημιουργία του Πολιτιστικού Πολυχώρου στη Βούλα, στο γραφικό «κόκκινο σπίτι» της λεωφόρου Βασιλέως Παύλου, όπου σχεδιάζεται να λειτουργήσει, όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος, αίθουσα διαλέξεων και δημοτικός κινηματογράφος.

Ο προϋπολογισμός του ΟΑΠΠΑ θα τεθεί στην κρίση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στη συνεδρίαση της Δευτέρας 16 Νοεμβρίου (αναλυτικά εδώ).

[Φωτογραφία: Στιγμιότυπο από το διασχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου για δημοτικά σχολεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τον Μάιο του 2015, μια πρωτοβουλία που του χρόνου θα επεκταθεί και σε Γυμνάσια – Λύκεια, όπως εξήγγειλε ο δήμαρχος των 3Β]
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ