2015-11-15 12:49:08
Φωτογραφία για Μια μοναδική έκθεση για τον Άγιο Ανδρέα και την Πάτρα
«Πάτρα χωρίς Αγ. Ανδρέα δεν νοείται» υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ.Χρυσόστομος κατά τα εγκαίνια της έκθεσης «Η των Πατρέων σε πόλις» που φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.

Η έκθεση δείχνει πόσο είναι ταυτισμένη η Πάτρα με τον Πολιούχο της από τα μέσα του 1ου μ.Χ. αιώνα, οπότε και ο Άγιος εγκαταστάθηκε στο μικρό ακρωτήρι, που λίγα χρόνια μετά έγινε και ο τόπος μαρτυρίου του.

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη αναφερόμενη στην έκθεση σημείωσε ότι η σύμπραξη της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών και του Αρχαιολογικού Μουσείου με τη συνδρομή του Μουσείου Τύπου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης διασφαλίζει το υψηλό επίπεδό της ενώ ταυτόχρονα θεμελιώνει μία συνέργεια που δύναται να καλλιεργηθεί ποικιλότροπα, οδηγώντας σε διαφορετικές συνεργασίες.


Το τελευταίο σχολίασε και ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας τονίζοντας τον καρπό της συνεργασίας των «δύο πόλων του πολιτισμού, του Μουσείου και της Εκκλησίας».

Η Δρ. Αρχαιολογίας, διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας Αναστασία Κουμούση, ήταν επικεφαλής όλης αυτής της προσπάθειας και με τον αρχαιολόγο Γιάννη Μόσχο είχαν την επιμέλεια της έκθεσης, ενώ το προσωπικό του Μουσείου εργάστηκε συστηματικά χωρίς να σκέφτεται κόπο και κούραση.

Εργάστηκαν, μεταξύ άλλων, οι αρχαιολόγοι: Γεωργία Αλεξοπούλου, Έλενα Παρτίδα, Νίκος Βασιλάκης, Μαριλένα Μεντζίνη (πολικός μηχανικός), οι συντηρητές έργων τέχνης: Αλεξάνδρα Κωτσάκη, Τρύφωνας Τρυφωνόπουλος, οι συντηρητές αρχαιοτήτων: Φωτεινή Αλεξοπούλου, Κάτια Αντωνοπούλου, Βάλια Δημητρούλη, Παυσανίας Θεοδωρακόπουλος, Κυριακούλα Κατσιγιάννη, Μαρία Κυριακοπούλου, Βασίλης Παναγόπουλος, Χρήστος Πιλάλης, Παπαβραμοπούλου Γιάννα, Κώστας Ράλλης, Αναστασία Σαμπαζιώτη, Θανάσης Τζελετόπουλος, ο ζωγράφος Θανάσης Θέμελης, οι σχεδιαστές Χριστίνα Καραγιαννοπούλου και Μαρίνος Μαρινόπουλος.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ