2015-11-16 11:52:13
Φωτογραφία για Στο Παρίσι τη Δευτέρα εθελοντής γιατρός – ειδικός σε θέματα διαχείρισης κρίσης
Την αλληλεγγύη της Ελλάδας εκδηλώνει έμπρακτα εθελοντής χειρουργός, ο οποίος μεταβαίνει τη Δευτέρα στο Παρίσι. Θα αποκτήσει, παράλληλα, πολύτιμες εμπειρίες από τον χειρισμό κρίσεων στον τομέα της Υγείας.

IATRONET.GR

Έλληνας γιατρός, εξειδικευμένος σε θέματα διαχείρισης κρίσεων στον χώρο της Υγείας, αναχωρεί τη Δευτέρα με προορισμό το Παρίσι.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον τομέα της Υγείας και ανακοινώθηκε την Κυριακή από τον πρόεδρο της Εταιρείας, τέως διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Πάνο Ευσταθίου.

Ο κ. Ευσταθίου ανακοίνωσε στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρείας, ότι η πρωτοβουλία ελήφθη για να στηριχθεί το σύστημα Υγείας του Παρισιού και για να αποκτηθεί εμπειρία παρόμοιων καταστροφών και στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκε από τον γενικό χειρουργό Γιώργο Ντούλα μία ανάλυση του πολλαπλού χτυπήματος στη Γαλλία και των επιπτώσεων στο σύστημα Υγείας.


Λόγω των πολλαπλών χτυπημάτων, η τρομοκρατική ενέργεια χαρακτηρίστηκε ως "ασύμμετρη απειλή".

Σύμφωνα με τον ομιλητή, τα χτυπήματα έγιναν διαδοχικά και με μικρή χρονική διαφορά, ώστε να μην μπορέσει το σύστημα να αντιδράσει με επάρκεια.

Εάν είχε γίνει ένα χτύπημα – είπε – θα μπορούσε να υπάρξει άμεση αντίδραση και καλύτερη φροντίδα των θυμάτων.

Για πρωτοφανές περιστατικό έκαναν λόγο και οι γιατροί των γαλλικών νοσοκομείων, στα οποία κατέληξαν οι τραυματίες.

Διαλογή

Οι ειδικοί θεωρούν ότι το μεγάλο «στοίχημα» σε παρόμοιες περιπτώσεις, είναι η διαλογή των θυμάτων, ώστε να δοθεί προτεραιότητα στα πραγματικά επείγοντα περιστατικά και να μην «μπλοκάρουν» τα νοσοκομεία.

Για ελλείψεις των ελληνικών νοσοκομείων σε περιπτώσεις μαζικών καταστροφών, έκανε λόγο στο συνέδριο η διοικήτρια του ΕΚΕΠΥ Θεσσαλονίκης Γεωργία Λεπτοκαρίδου – Λακασά.

Στο τεράστιο κόστος που προκαλούν στις οικονομίες και στα συστήματα Υγείας, αναφέρθηκε ο ορθοπεδικός Σπύρος Παπανικολάου.
Δ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Και η Αίγυπτος θρηνεί...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Και η Αίγυπτος θρηνεί...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ