2012-05-10 07:42:44
Φωτογραφία για Εγκρίθηκε η κυβέρνηση εθνικής ενότητας στο Ισραήλ
Το ισραηλινό κοινοβούλιο ενέκρινε με 71 ψήφους υπέρ έναντι 23 κατά την κυβέρνηση εθνικής ενότητας που σχημάτισαν ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Σαούλ Μοφάζ.

Η συμφωνία αυτή θέτει τον Νετανιάχου επικεφαλής ενός από τους ευρύτερους κυβερνητικούς συνασπισμούς στην ιστορία του Ισραήλ (94 έδρες σε σύνολο 120). Πρόκειται για την έβδομη κυβέρνηση συνασπισμού από τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το 1948.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας ο Μοφάζ ορίζεται αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, ενώ θα προεδρεύει του συμβουλίου των σημαντικότερων υπουργών και του συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ.

Νετανιάχου και Μοφάζ συμφώνησαν ότι θα προτείνουν την τροποποίηση του νόμου που επιτρέπει στους υπερορθόδοξους εβραίους να εξαιρούνται της στρατιωτικής θητείας. Επίσης θα προχωρήσουν στη μεταρρύθμιση του εκλογικού νόμου.

Εξάλλου η συμφωνία για τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας προβλέπει και την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας με τους Παλαιστίνιους και διασφαλίζει την ψήφιση του προϋπολογισμού του επόμενου οικονομικού έτους από το κοινοβούλιο.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ