2012-05-10 08:09:16
Φωτογραφία για Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Αποκτά νόημα η διερευνητική εντολή που θα λάβω
Λίγο μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι οι προσπάθειες για το σχηματισμό κυβέρνησης δεν κατέληξαν σε λύση και ως εκ τούτου «αποκτά νόημα και περιεχόμενο η διερευνητική εντολή» που θα λάβει αύριο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

«Έχουμε υποχρέωση να δώσουμε στη χώρα κυβέρνηση, να δώσουμε στους πολίτες ασφάλεια, ελπίδα και προοπτική», προσέθεσε.

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Τσίπρα-Βενιζέλου

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Τσίπρας τον ρώτησε αν θα μετάσχει σε μια οικουμενική κυβέρνηση που θα παγώσει τις διαδικασίες, για να πάρει την απάντηση ότι «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».

Αντ' αυτού, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και με τη συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς και της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης, πρότεινε εναλλακτικά τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ σε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς αρκεί να διασφαλιστεί ότι μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα σε καλύτερο σημείο, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η παραμονή μας στην ευρωζώνη.

«Λέμε όχι στον εθνικό διχασμό» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, προειδοποιώντας ότι σε περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, η χώρα θα χάσει πολλές δεκαετίες.
Newscode.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ