2012-05-10 08:51:03
Φωτογραφία για Το λογότυπο της κυπριακής προεδρίας στην Ε.Ε. παρουσίασε η Λευκωσία
Την ημέρα της Ευρώπης επέλεξε η Κυπριακή Δημοκρατία για να δώσει στη δημοσιότητα, παρουσία Ευρωπαίων διπλωματών και δημοσιογράφων... το λογότυπο της προεδρίας της στο Συμβούλιο της ΕΕ, που αρχίζει την 1η Ιουλίου 2012.

Το λογότυπο της Κυπριακής Προεδρίας παρουσίασε ο Κύπριος υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα, Ανδρέας Μαυρογιάννης, στο πλαίσιο ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο CYPRESS Media Centre, στο Συνεδριακό Κέντρο FILOXENIA στη Λευκωσία.

Στην ομιλία του για την παρουσίαση του λογότυπου, ο υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το λογότυπο της Κυπριακής Προεδρίας, εκφράζει «εύγλωττα αλλά και λιτά, τον χαρακτήρα της Κύπρου ως προεδρεύουσας χώρας, σε μια γλώσσα οικεία και κατανοητήν από όλους τους Ευρωπαίους εταίρους μας». Πρόκειται, είπε, για ένα ιδιόμορφο καράβι που κινείται σε μια πορεία προς την Ευρώπη και «καθώς σαλπάρει γίνεται πουλί, οικουμενικό σύμβολο ειρήνης και αγγελιαφόρος του μηνύματος που θέλουμε να μοιραστούμε με τους εταίρους μας: του οράματος για μια καλύτερη Ευρώπη, πιο φιλόξενης που να σημαίνει περισσότερα για τους πολίτες της και για τους γείτονές της, προσηλωμένης στη θεμελιώδη αρχή της αλληλεγγύης και πιο αποτελεσματική για να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις και να διασφαλίσει τη συνοχή του ευρωπαϊκού οικοδομήματος».

Όπως εξήγησε ο κ
. Μαυρογιάννης, το χρώμα του καραβιού/πουλιού είναι το μπλε της ΕΕ, ενώ τα ιστία του είναι «το χάλκινο και το πράσινο, χρώματα εμπνευσμένα από τη σημαία μας και την ηλιόλουστη, κατάσπαρτη από ελαιόδεντρα κυπριακή γη που κάποτε ανάβλυζε χαλκό» και το «γαλάζιο της θάλασσας και του καθαρού φιλόξενου ουρανού που γίνεται σκέπη για μια αρμονική συμβίωση μεταξύ των λαών, αλλά και ανάμεσα στον άνθρωπο και το περιβάλλον του». Και πρόσθεσε: «έτσι και η Κυπριακή Προεδρία θα δώσει την ευκαιρία στον Κύπριο να βιώσει την αίσθηση της ταυτότητας του ως Ευρωπαίου πολίτη και να συμβάλει με τα δικά του χρώματα στην οικοδόμηση της Ευρώπης του αύριο».

Αναφέρθηκε, επίσης, στη διαδικασία επιλογής του λογότυπου, σημειώνοντας ότι αποτέλεσε μια προσπάθεια εμπλοκής του κοινωνικού συνόλου στη μοναδική αυτή εμπειρία προετοιμασίας της χώρας μας για την Κυπριακή Προεδρία και τόνισε τον πολύ σημαντικό ρόλο του Λογότυπου ως μιας «δήλωσης» και μιας «παρουσίας» της προεδρεύουσας χώρας που την αντιπροσωπεύει και μεταφέρει τα μηνύματά της.

Καταλήγοντας, ο Κύπριος υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα επεσήμανε ότι η κυπριακή προεδρία «θα σημάνει και την ενηλικίωση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτους μέλους της ΕΕ και θα αποδείξει ότι η Κύπρος είναι ένα ισότιμο, αξιόπιστο και υπεύθυνο μέλος της ΕΕ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις επιδιώξεις, τις προσδοκίες και τις αγωνίες όλων των Ευρωπαίων πολιτών».

Εξάλλου, σε μήνυμά του με την ευκαιρία της πρώτης δημόσιας παρουσίασης του Λογότυπου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, σε χαιρετισμό, που διάβασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, χαρακτήρισε την επικείμενη ανάληψη της Προεδρίας του Συμβούλιου της ΕΕ από την Κύπρο «πολύ σημαντική για τη χώρα και το λαό της ευθύνη, αλλά και τιμή». Αναφερόμενος στο όραμα της Κυπριακής Προεδρίας για μια «Καλύτερη Ευρώπη», ο Πρόεδρος Χριστόφιας υπογράμμισε ότι «θα εργαστούμε για μια Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία μέσα από τις πολιτικές της να λειτουργεί ως δύναμη προόδου, ειρήνης, σταθερότητας, κοινωνικής συνοχής, ασφάλειας, ανάπτυξης και ευημερίας».

Το λογότυπο της Κυπριακής Προεδρίας αποτελεί έμπνευση και δημιουργία της Κοινοπραξίας Partners, η οποία έχει, επίσης, αναλάβει την ανάπτυξη της οπτικής ταυτότητας της Προεδρίας. Η συγκεκριμένη πρόταση επιλέχθηκε μετά από ανοιχτή πρόσκληση που απηύθυνε στο κοινό το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών στις 30 Σεπτεμβρίου 2011.

Την οπτική ταυτότητα που δημιουργήθηκε στη βάση του Λογότυπου της Κυπριακής Προεδρίας παρουσίασε, εκ μέρους της Κοινοπραξίας Partners, ο Γενικός Διευθυντής της PR Partners Ltd κ. Ηλίας Αντωνιάδης. Στην τελετή, το συντονισμό είχε η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών κα Ελεονώρα Γαβριηλίδη.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ