2012-05-10 09:21:03
Φωτογραφία για ΕΠΙΣΚΕΨΗ Α/ΓΕΕΔ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Ο στρατηγός Necdet Özel επισκέφθηκε αεροπορικές βάσεις, συμμετείχε σε μπρίφινγκ για το F-35 και θα έχει συνάντηση με τον Πανέτα

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής βρίσκεται ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Necdet Özel.

Ο Αρχηγός του ΓΕΕΔ που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αμερική ως προσκεκλημένος του Αρχηγού του Μικτού Γενικού Επιτελείου των Αμερικανικών Ένοπλων Δυνάμεων, στρατηγού Μάρτιν Ντέμπσι, σύναψε επαφές σε κάποιες αμερικανικές βάσεις και διοικήσεις όπως στην αεροπορική βάση Λάνγκλεϊ στην Βιρτζίνια, στην ναυτική αεροπορική βάση Κι Ουέστ καθώς και στις αεροπορικές βάσεις Τίνταλ και Έγκλιν στην Φλόριντα.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Necdet Özel, στην αεροπορική βάση Έγκλιν συμμετείχε σε μπρίφινγκ για το F-35 Joint Strike Fighter (Διακλαδικό Μαχητικό Κρούσης).

Η αεροπορική βάση Λάνγκλεϊ που είναι το κέντρο του πολέμου των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας, είναι επίσης και το κέντρο διοίκησης των επιχειρήσεων που διεξάγουν από κοινού το αμερικανικό Πεντάγωνο και η CIA.


Στους 4.100 ανέρχεται το προσωπικό της βάσης που έχει προϋπολογισμό 5 δις δολαρίων για τις μυστικές επιχειρήσεις. Από εδώ ελέγχονται και όλα τα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξορμούν από διάφορες βάσεις σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Ο στρατηγός Özel θα έχει μια συνάντηση και με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Λέον Πανέτα.

Ένα από τα σημαντικότερα θέμα της ατζέντας της συνάντησης θα είναι η βάση Kürecik, όπου αναπτύχθηκε το ραντάρ του νατοϊκού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας.

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-TRT  
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ