2012-05-10 11:32:11
Φωτογραφία για ΣΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ Η ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ (VIDEO)
Ως αφέτης που θα δώσει την εκκίνηση στον αγώνα ταχύτητας προς νέα εκλογική αναμέτρηση αναμένεται να λειτουργήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που θα λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης.

Σήμερα στις 13.00 αναμένεται να επιστρέψει στον Κάρολο Παπούλια την εντολή αναζήτησης κυβερνητικών εταίρων ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι οι προσπάθειες του δεν καταλήγουν σε συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης από κόμματα που διαθέτουν τους τουλάχιστον 120 βουλευτές, που απαιτεί το Σύνταγμα.

«Είμαστε ειλικρινείς και ξεκάθαροι. Μας ενδιαφέρει απολύτως η διακυβέρνηση του τόπου. Αλλά πρωτίστως μας ενδιαφέρει το περιεχόμενο της διακυβέρνησης. Εμείς δεν ζητάμε ούτε ζητήσαμε ποτέ από κανένα να κάνει δηλώσεις  μετάνοιας. Ζητάμε όμως να σταματήσουν τα παιχνίδια στην πλάτη του ελληνικού λαού. Ζητάμε δηλώσεις ειλικρίνειας», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ώρες μετά  την επιστροφή της από τον Αλέξη Τσίπρα η σκυτάλη της διερευνητικής εντολής θα δοθεί στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον τρίτο και τελευταίο αρχηγό που θα την λάβει
. Κατά τη συνάντηση τους, Βενιζέλος και Τσίπρας διαπίστωσαν ότι παρά τις όποιες ελάχιστες υποχωρήσεις θα ήταν πρόθυμοι να εξετάσουν, δεν είναι εφικτό να ταυτιστούν σε κομβικής σημασίας θέματα σχετικά με το Μνημόνιο. Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι θα κρατήσει την εντολή και θα κάνει την προσπάθεια να δημιουργηθεί κυβέρνηση.

Λίγο νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Πάνο Καμμένο, με τον οποίο επίσης δεν χρειάστηκε να μπουν σε συζήτηση για αυτά που τους χωρίζουν ή για το πόσο ισχυρή κόλλα μπορεί να αποδειχθεί η αντιμνημονιακή τους κατεύθυνση, αφού διαπίστωσαν ότι με κανέναν συνδυασμό πρόθυμων να συνεργαστούν αντιμνημονιακών δυνάμεων δεν προκύπτει ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών που πρέπει να υπερψηφίσουν μια κυβέρνηση συνεργασίας τους.

Με την επιστροφή άκαρπης της διερευνητικής εντολής και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ανοίγει ο δρόμος για το επόμενο βήμα, ήτοι ή τον κύκλο κατ΄ ιδίαν επαφών του Καρόλου Παπούλια με τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής ή της σύσκεψης όλων των αρχηγών, υπό την προεδρία του, σε μια ύστατη απόπειρα να υπάρξει συμφωνία για νέα κυβέρνηση. Αν κι αυτή η διαδικασία ναυαγήσει, μόνη διέξοδος απομένει η νέα προσφυγή στις κάλπες, το νωρίτερο εντός 25 ημερών, πιθανότατα στις 10 ή 17 Ιουνίου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε σήμερα ότι η χώρα δεν θα αντέξει άλλο κύκλο εσωστρέφειας και προειδοποίησε για επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα εις βάρος του λαού όσο περισσότερο διαρκέσει η αβεβαιότητα. «Η πολιτική εκκρεμότητα δεν μπορεί να επικρατήσει για πολύ. Οποιαδήποτε χαλάρωση στο δημοσιονομικό πρόγραμμα θα την πληρώσει ο λαός, με την λήψη αναγκαίων μέτρων, ώστε να καλυφθεί ότι χαθεί αυτό τον καιρό», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Βλέποντας ώρα με την ώρα οι εξελίξεις να οδηγούν και πάλι σε εθνικές εκλογές, ο Αντώνης Σαμαράς απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις της κεντροδεξιάς για συστράτευση: «Είμαι λοιπόν, αποφασισμένος να πάρω πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός ευρύτερου ευρωπαϊκού μετώπου της Κεντροδεξιάς στην Ελλάδα, που θα εκφράσει και την πλειοψηφία της κοινωνίας να παραμείνουμε στο ευρώ και τη θέληση του εκλογικού σώματος να αλλάξει η οικονομική πολιτική. Αυτή είναι άλλωστε και η πραγματική εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός. Καλώ όλους τους πολίτες να συστρατευτούν σε αυτή την προσπάθεια, ώστε να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα δεκαετιών. Καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Κεντροδεξιάς, εντός κι εκτός Βουλής, να πάρουν μέρος. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς. Ο λαός έχει ανάγκη, αυτή τη στιγμή, από αίσθημα ασφάλειας».

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της προηγούμενης, η νέα Βουλή θα συνέλθει πρώτη φορά στις 17 Μαΐου, όμως δεν αποκλείεται για λόγους επίσπευσης της προκήρυξης εκλογών, να υπάρξει νέο Διάταγμα, που θα ορίζει η ορκωμοσία των βουλευτών και η αμέσως μετά διάλυση της Βουλής να γίνουν το συντομότερο δυνατόν, ακόμη και την Δευτέρα.
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ