2012-05-10 12:34:03
Φωτογραφία για Γιορτή δημοκρατίας και (πρώτης) τιμωρίας!
Γράφει ο Νάσος Σκούρας (Πύργος)

Από σχεδόν 55% πήγε στο 18% το ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία, στο μόλις 22% κι η ...αυτοδύναμη ΝΔ! Γιατί; Ε, πολύ απλά, η ΠΡΟΔΟΣΙΑ είναι κακό πράγμα! Και φέρνει και αντιδράσεις καμιά φορά!

Πήραν ψήφο οι του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009 βάση ενός συγκεκριμένου προγράμματος. Και μιας έστω σχετικής, πολιτικής και ιδεολογικής τοποθέτησης (και δικής τους και των ψηφοφόρων)!

Αυτό βέβαια που ακολούθησε, ούτε στα πιο εφιαλτικά όνειρα του ο οποιοσδήποτε δε μπορούσε να το φανταστεί!Αφού πρώτα η κυβέρνηση "αθώωσε" κάθε υπεύθυνο απο οποιαδήποτε ευθύνη για το ότι φτάσαμε ως εδώ (ούτε την εξεταστική για την Οικονομία δεν έκανε), ακολούθως εγκατέλειψε τη χώρα στους "τοκογλύφους" των αγορών, της Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ. και του ΔΝΤ, παραχωρώντας όλο και περισσότερο ακόμα και εθνική κυριαρχία! Οι μέχρι τώρα θυσίες μας, πήγαν ...άπατες! Κι όσο για ευθύνες; Πάλι σε κανέναν!


Λεφτά υπάρχουν! Αυτά μας έλεγε το 2009, ο κύριος Παπανδρέου. Σωστά όμως τα έλεγε, άνευ πλάκας! Κι ας χλευάζεται μετά γι' αυτό! Έλα, όμως, που, αντί να πιάσει τα μαύρα λεφτά από τους απατεώνες, που είχαν κονομήσει απίστευτα μύρια (ακόμα κι επί των άθλιων ημερών του Καραμανλή, που ο Παπανδρέου στην τελική τον "αθώωσε" κι ας φώναζε στα μπαλκόνια 'θα ματώσουμε αλλά θα καθαρίσουμε και θα κάνουμε νέα αρχή'), αυτό που έκανε ήταν ότι άρπαξε 'στην ψύχρα' τις οικονομίες των μισθωτών και των συνταξιούχων και γονάτισε την αγορά και τις ελληνικές επιχειρήσεις! Και οι πονηροί (ακόμα και των δομημένων ομολόγων) τοκίζουν τα λεφτά τους στις Ελβετίες.

Την ίδια ώρα επίσης, παρακολουθούσαμε σοκαρισμένοι, το «ξεθεμέλιωμα των πάντων» στα εργασιακά - κοινωνικά, τους συνεχείς και ατελείωτους φόρους κάθε είδους, τα χαράτσια, την απίστευτα κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, τη "νέκρωση" της αγοράς κ.τ.λ.

Κι ακόμα: Η αποτυχία της κυβέρνησης ήταν ολική. Αυξήθηκε το εξωτερικό χρέος, αυξήθηκε η ανεργία, αυξήθηκε η έμμεση φορολογία, που πλήττει κυρίως τους οικονομικά ασθενέστερους καταναλωτές, αυξήθηκε η μετανάστευση στο εξωτερικό Ελλήνων, νέων σε ηλικία και μάλιστα με πανεπιστημιακή παιδεία, αυξήθηκε η εισροή αλλοδαπών μεταναστών στην Ελλάδα που έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι (με ευθύνη των δυο τους), αυξήθηκε κατακόρυφα η εγκληματικότητα (Παυλόπουλοι και Παπουτσήδες κ.τ.λ, υπουργοί Δημ Τάξης, τέτοια ήταν τα έργα τους) αυξήθηκε η διαφθορά, αυξήθηκε η λεηλασία της χώρας από εγχώρια και αλλοδαπά τρωκτικά

Η κυβέρνηση αυτή, με τη σύμπραξη και της ΝΔ από ένα σημείο και μετά, κατ΄ επιταγή της τρόικας μετέτρεψε πλέον την πατρίδα μας σε εταιρεία ...περιορισμένης ευθύνης, της οποίας αλλάζουν κατά το δοκούν το καταστατικό της, υποθηκεύοντας το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών, το αύριο αυτής της χώρας και των πολιτών της.

Γιατί το πρόγραμμα και η βασική ιδέα του Μνημονίου, που υιοθέτησε χωρίς αντίσταση και διαπραγμάτευση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και ακολούθησε μετά η ΝΔ του Σαμαρά, βασίζεται μόνο στην μείωση των μισθών και των συντάξεων!!! Και στο ξεθεμέλιωμα κάθε κοινωνικής μέριμνας και ασφάλειας του εργασιακού περιβάλλοντος! Με το «φοβερό και τρομερό» να έρχονται κάθε λίγο και λιγάκι, και να μας εκβιάζουν, θέτοντας νέους όρους και προβάλλοντας όλο και νέες απαιτήσεις!!! Αν είναι δυνατόν αυτό!

Την ίδια ώρα, ξεχείλισε κι η αγανάκτηση για τα θέματα στο Νομό μας! Και την ανάπτυξη, και τα μεγάλα απαραίτητα έργα, και όλα! Ζήσαμε, και τώρα και με την προηγούμενη κυβέρνηση, συνολικά δηλαδή απο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, την απόλυτη απαξίωση, την κοροιδία, τις απατηλές υποσχέσεις και την υπανάπτυξη! Ούτε στο ...χάρτη δεν υπάρχουμε! Χάνουμε και τα ελάχιστα που είχαμε ή που θεωρούσαμε αυτονόητο να γίνουν (π.χ. ΤΕΙ, Λιμάνι, ΣΕΤΤΗΛ, Νέα Εθνική Οδός, διαχείριση απορριμμάτων, Ταμείο Μολυβιάτη, και πολλά άλλα) Μια απίστευτη αντιμετώπιση από μια κυβέρνηση, που αυτός ο Νομός την ΤΙΜΗΣΕ με το εκκωφαντικό 54,64% το 2009! Και που πάντα στήριζε βασικά το ΠΑΣΟΚ αλλά και γενικότερα τα δυο μεγάλα κόμματα (σχεδόν 90% και τα δυο μαζί σε κάθε εκλογή)! Λες και μας ...εκδικούνταν έτσι! Τι σας κάναμε κύριοι; Ίσα - ίσα που τόσα χρόνια σας δίναμε την ψήφο μας για να την διαχειριζόσαστε όπως θέλατε εσείς! Ακόμα και με περισσή ασυδοσία πολλές φορές! Και οι βουλευτές, και οι κομματάρχες, και οι λοιποί αποκρουστικοί παρατρεχάμενοι!

Έγινε το μεγάλο βήμα για να ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ με τη μοιρολατρία. Με την παθητικότητα και την υποχώρηση. Με το σκύψιμο του κεφαλιού. Με τον συμψηφισμό των ευθυνών που ανήκουν στους Πάγκαλους αλλά μας τις φορτώνουν ΕΜΑΣ. Με τη δημοκρατία της μορφωτικής και κοινωνικής παρακμής και της οικονομικής χρεοκοπίας της χώρας. Με τη δημοκρατία της διάλυσης των πάντων και την απίστευτη ατιμωρησία των πολιτικών (κι όχι μόνο)!

Είχαμε πει και προεκλογικά: "Δυο πράγματα προέχουν πάνω από όλα.

α) Το σύστημα, που μας έφερε μέχρι εδώ, πρέπει να ανατραπεί.

β) Να ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ (και πολιτικά, και όπως αλλιώς χρειάζεται) όσοι μας έφεραν ως εδώ κι όσοι μας αποτελειώνουν και τώρα.

Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη παγίδα αν ακούτε π.χ. "ότι έγινε, έγινε, να δούμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα"! Όχι. Δεν είναι έτσι! Αυτά είναι δικά τους και μόνο αυτούς συμφέρουν!".

Γεύτηκαν μια (πρώτη, κι απολύτως νόμιμη και δημοκρατική) απάντηση του κόσμου στη δική τους βία, στις δικές τους κλεψιές και το πλιάτσικο! Οι "λεφτά υπάρχουν", οι "σώσαμε τη χώρα", οι κωλοτούμπες "αντιμνημονιακοί", οι επαγγελματίες πολιτικοί και εξουσιομανείς κυβερνώντες, οι φοροφυγάδες, οι κλέφτες και οι φαρισαίοι, οι κλίκες των Βατοπεδίων, τα «λευκά κολάρα» και οι υποδουλωτές μας!

Προχωράμε! Ο αγώνας συνεχίζεται!!!

iliaoikonomia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ