2012-05-10 12:51:58
Φωτογραφία για ΖΟΥΡΟΣ: ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΚΑΚΙ...
Εδώ και κάποιους μήνες ο Ηλίας Ζούρος είναι κάτοικος Τουρκίας και φυσικά είναι από τους καταλληλότερους για να μιλήσουν για το Final Four. Ο ομοσπονδιακός προπονητής αναλύει τις ομάδες που θα διεκδικήσουν.

Αναλυτικά τα όσα είπε στα «ΝΕΑ» ο Ηλίας Ζούρος για:

-το που θα κριθούν οι αγώνες:

«Περιμένω πριν από το μπάσκετ θα δούμε πολύ σκάκι. Τα ματς θα έχουν πολλά παιχνίδια τακτικής, όπου ο ένας προπονητής θα προσπαθεί να απαντήσει στον άλλον. Εκεί θεωρώ πως θα κριθούν κιόλας οι δύο ημιτελικοί σε πρώτη φάση, στην τακτική. Οι ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά και συνεπώς τα προπονητικά σταφ θα δίνουν μεγάλες μάχες στα τρικ σε όλο τον αγώνα και στην προσπάθεια αιφνιδιασμού του αντιπάλου με κάτι καινούργιο. Οι αντιδράσεις των προπονητών θα είναι συνεχόμενες αφού θα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα της ομάδας τους και παράλληλα τα μειονεκτήματα του αντιπάλου.


Θεωρώ πως δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και όλες οι ομάδες έχουν τις πιθανότητές τους. Σε ένα παιχνίδι, μπορεί να γίνουν τα πάντα και οι ελληνικές ομάδες, επαναλαμβάνω, έχουν εξαιρετικά προπονητικά σταφ, που έχουν ανταποκριθεί άψογα ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες».

-τον Παναθηναϊκό:

«Ο Παναθηναϊκός περιμένω να βασιστεί στην ομοιογένεια και την εμπειρία που έχει όλα αυτά τα χρόνια, με αποτέλεσμα να καλύπτει σε μεγάλο βαθμό και την απουσία Βασικών στελεχών του που έχουν φύγει φέτος, κυρίως ο Φώτσης, τον οποίο θεωρώ σημαντικότερη απώλεια. Έχει παίξει πολλές φορές σε Final Four και έχει βγει νικητής ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες που ήταν αουτσάιντερ, όπως στην Μπολόνια το 2002, ή ακόμα στην περσινή σειρά με τη Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά. Γι' αυτό και μπορεί να τα καταφέρει κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα με πλούσιο ταλέντο όπως η ΤΣΣΚΑ. Είναι μεγάλο ατού του Παναθηναϊκού το πολύ δυνατό προπονητικό τιμ του».

-τον Ολυμπιακό:

«Ο Ολυμπιακός έχει εξαιρετική άμυνα φέτος, από την οποία παίρνει μεγάλη ενέργεια και βγάζει και αιφνιδιασμούς. Επίσης έχει δείξει χαρακτήρα σε πολλά δύσκολα παιχνίδια και νομίζω έχει τις δυνατότητες για να κοντράρει στα ίσια την Μπαρτσελόνα. Η οποία μπορεί κάποιες φορές μέσα στη σεζόν να μην είχε την περσινή σταθερότητα, αλλά έχει μεγάλους παίκτες που ξέρουν να βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό σε τέτοια μεγάλα ραντεβού».

-την Εθνική ομάδα στο Προολυμπιακό Τουρνουά:

«Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Πολλοί θεωρούν ότι είναι εύκολη υπόθεση, αλλά θα σας θυμίσω ότι ξεκινάμε στον όμιλο με αντίπαλο το Πουέρτο Ρίκο, όπου παραδοσιακά γίνονταν πολύ αμφίρροπα παιχνίδια. Αν πούμε πως νικάμε, μετά στα προημιτελικά, είναι το πιθανότερο να βρεθούμε κόντρα στη γηπεδούχο Βενεζουέλα, μπροστά σε 13.000 θεατές. Θυμίζω σε νοκ άουτ παιχνίδι. Αν περάσουμε στα ημιτελικά εκεί εκτός απρόοπτου θα μας περιμένει η Ρωσία».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ