2012-05-10 14:10:02
Φωτογραφία για ΤΤ: Χρυσός χορηγός του 18ου Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας
«Φόρτσα» στα πεντάλ βάζει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, «υιοθετώντας» τον 18ο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας.

Σε μια προσπάθεια να στηρίξει έμπρακτα την αγωνιστική ποδηλασία υψηλού επιπέδου και να συμβάλει στην τουριστική προβολή της χώρας διεθνώς, το ΤΤ βάζει και πάλι τα αθλητικά του και ετοιμάζεται για τον γύρο της Ελλάδας αυτή τη φορά σε …δύο τροχούς.

Θέλοντας να ενισχύσει την εικόνα της Ελλάδας ως προορισμού τουριστικής ποδηλασίας, να φέρει τη χώρα πιο κοντά στη διεθνή ποδηλατική σκηνή, αλλά και να επιστήσει την προσοχή στην ανάγκη για αύξηση της οδικής ασφάλειας και για το "μερίδιο του δρόμου" που δικαιούται ο ποδηλάτης, η Τράπεζα δεν θα μπορούσε παρά να αναλάβει τον ρόλο του χρυσού χορηγού του φετινού Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας.

Από τις 16 έως και τις 20 Μαΐου η κορυφαία διεθνής ποδηλατική διοργάνωση στην Ελλάδα, με μεγάλη προϊστορία και ιδιαίτερη εθνική σημασία, θα φιλοξενήσει 96 αθλητές από 11 χώρες της Ευρώπης και της Ασίας
. Υπόσχεται δε συναρπαστικές στιγμές αγωνιστικής δράσης, αλλά και μαγευτικές περιπλανήσεις μέσα από διαδρομές μοναδικού φυσικού κάλλους, που για μια ακόμη χρονιά θα αναδείξουν την Ελλάδα μας ως ιδανικό τουριστικό προορισμό και ταυτόχρονα θα προβάλλουν σε όλο τον κόσμο τη μοναδική της πολιτιστική ταυτότητα σε μια ευαίσθητη συγκυρία για τον τόπο.

Στον «Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2012 – Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο» θα συμμετάσχουν συνολικά 16 ομάδες (13 επαγγελματικές από 11 διαφορετικές χώρες, οι 2 ελληνικές επαγγελματικές ομάδες Gios –DeyserLEON KASTRO και SP TABLEWARE καθώς και η Εθνική ομάδα της χώρας μας.

Εκτός από πολλούς επίλεκτους ξένους πρωταθλητές, στον Γύρο Ελλάδας θα πρωταγωνιστήσουν και φέτος τα κορυφαία ονόματα της Ελληνικής Ποδηλασίας μεταξύ των οποίων, ο Γιάννης Ταμουρίδης, ο Περικλής Ηλίας τους οποίους στηρίζει προσωπικά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και άλλοι αξιόλογοι αθλητές.

Από την Αρχαία Κόρινθο

Εντυπωσιακές εναλλαγές βουνού και θάλασσας, ποικιλομορφία υψομετρικών διαφορών, η μοναδική χλωρίδα του Πελοποννησιακού τοπίου και το μαγευτικό ανάγλυφο των διαδρομών, είναι μερικές μόνο από τις απολαύσεις, που υπόσχεται ο 18ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας.

Ο αγώνας είναι χωρισμένος σε 5 σκέλη (ετάπ) και θα ξεκινήσει στις 16 Μαΐου από την Αρχαία Κόρινθο για να τερματίσει στις 20 στην Αθήνα, στην Πλατεία Κοτζιά. Λεωνίδιο, Σπάρτη, Καλαμάτα, Μεθώνη, Αρχαία Ολυμπία, Καλάβρυτα, Μυκήνες, Μυστράς, τοπία που αποπνέουν ιστορία και πολιτισμό, περιλαμβάνονται στις αγωνιστικές διαδρομές του γύρου Ελλάδας.

Παράλληλος στόχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας είναι η ενθάρρυνση των πολιτών να κάνουν πράξη στην καθημερινότητά τους την ποδηλατοκίνηση και να αναπτύξουν συνειδητά ένα οικολογικό, ανέξοδο και υγιεινό τρόπο μετακίνησης.

Έτσι σε κάθε σκέλος του Γύρου, πριν από την εκκίνηση θα διεξάγεται ανοικτός λαϊκός ποδηλατικός αγώνας, ενώ δεκάδες τυχεροί μετά από κλήρωση θα φεύγουν με δώρο ένα ολοκαίνουργιο ποδήλατο.

sofokleousin.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ