2015-12-07 17:31:44
Φωτογραφία για Σε μονάδες του ΣΞ ο Τούρκος Διοικητής της Seebrig
Στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου,  ο Διοικητής της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (South  Eastern Europe Brigade - SEEBRIG), Ταξίαρχος Numan Yediyldiz, θα πραγματοποιήσει την εβδομάδα 07 έως 11 Δεκεμβρίου 2015, επίσκεψη σε μονάδες του Στρατού Ξηράς οι οποίες σύμφωνα με το σχεδιασμό προβλέπεται να υποστηρίξουν την Ταξιαρχία σε περίπτωση πλήρους ενεργοποίησής της (affiliated units), καθώς στο Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΠΚΕEΥΕ) και στο NRDC-GR.

Επισκέψεις τέτοιου είδους προβλέπεται να πραγματοποιούνται από τους εκάστοτε Διοικητές της Ταξιαρχίας σε υποστηρίζουσες μονάδες των κρατών – μελών. Ήδη τον προηγούμενο μήνα ο Διοικητής της  SEEBRIG επισκέφθηκε «affiliated» στη SEEBRIG μονάδες, της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ενώ το πρόγραμμα επισκέψεων για το επόμενο έτος περιλαμβάνει αντίστοιχες επισκέψεις στηn Τουρκία, Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία, οι οποίες θα ξεκινήσουν από τον Φεβρουάριο του 2016.

Η Ελλάδα παρέχει από τον Ιούνιο 2011, υποστήριξη φιλοξενούντος Έθνους στην SEEBRIG, το Στρατηγείο της οποίας εδρεύει στον Τύρναβο όπου προβλέπεται να παραμείνει μέχρι το 2017 και στη συνέχεια θα μετεγκασταθεί στη Βουλγαρία.

Η έδρα του Στρατηγείου καθώς και η Διοίκηση της Ταξιαρχίας εναλλάσσονται κυκλικά μεταξύ των κρατών – μελών της (Αλβανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ιταλία, πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Ρουμανία και Τουρκία).
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ