2012-05-10 16:03:07
Φωτογραφία για Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση
Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, δεν δηλώνω αισιόδοξος, δηλώνω υπεύθυνος και προσανατολισμένος στο στόχο που πιστεύω ότι υπηρετεί το εθνικό συμφέρον και θα το κάνουμε αυτό με μετριοπάθεια, με σεβασμό σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και με σεβασμό στην εντολή του ελληνικού λαού για συνεργασία, καθώς ο Έλληνας πολίτης μας είπε ότι δεν εμπιστεύεται κανένα κόμμα μόνο του, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ανάληψη της διερευνητικής εντολής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε στις δηλώσεις του τη θέση του ΠΑΣΟΚ για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας με την ευρεία συνεργασία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων και τόνισε ότι αυτό είναι εφικτό, «παρότι η εντολή του λαού δεν είναι καθαρή».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ωστόσο επισήμανε από την άλλη ότι ο ελληνικός λαός θέλει «καθαρά» σταθερότητα, θέλει να αποφύγουμε τις εκλογές, ενώ θέλει και την Ελλάδα εντός ευρώ και σε καλύτερη θέση, και πρόσθεσε ότι «πρέπει να βοηθήσουν όλα τα κόμματα».


«Θα απευθυνθώ σε όλα τα κόμματα αρχίζοντας από τις δυνάμεις που έχω προσδιορίσει ως φιλοευρωπαϊκές και ως εκείνες που πρέπει κατ' ελάχιστο να συμμετέχουν σε μια παρόμοια κυβέρνηση, και αναφέρομαι στην ΝΔ, τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και την ΔΗΜ.ΑΡ.», είπε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι θα απευθυνθεί και στις «λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις, καθώς δεν θεωρώ ότι βρίσκονται εκτός πλαισίου μιας και θεωρείται δεδομένο ότι θέλουμε την Ελλάδα μέσα στο ευρώ».

Ερωτηθείς αν η αναφορά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παραπέμπει σε εξεύρεση λύσης υπό τον κ. Παπούλια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «η φάση της διαβούλευσης, ούτως ή άλλως προβλέπεται από το Σύνταγμα. Ακόμα κι αν το αποτέλεσμα της δικής μου διερευνητικής εντολής είναι θετικό, πρέπει να ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να συνεχίσει ο ίδιος την διαδικασία για να φθάσουμε στον σχηματισμό κυβέρνησης».
newscode.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δεν υπάρχει σωτηρίας!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δεν υπάρχει σωτηρίας!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ