2012-05-10 20:59:06
Φωτογραφία για Ειλικρινής και φιλική η συνάντηση Γιούνκερ - Ολάντ
Ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, "άκουσε τις θέσεις" του εκλεγμένου προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ για την ανάπτυξη, δήλωσε σήμερα από το Παρίσι ο εκπρόσωπος του δεύτερου, Πιερ Μοσκοβισί, μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες. "Ο κ. Γιούνκερ είναι ένας άνθρωπος που δεν δυσκολεύτηκε να ακούσει τις θέσεις του Ολάντ και ξέρει ότι πρέπει να στηριχθεί στην ανάπτυξη", είπε ο Μοσκοβισί μετά την 70λεπτη συνάντηση μεταξύ του εκλεγμένου προέδρου και του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου.

Οι δύο άνδρες είχαν μια "ειλικρινή και φιλική" ανταλλαγή απόψεων η οποία "θα επιτρέψει να κατανοήσουμε ακόμη καλύτερα ποια είναι η κατάσταση στην Ευρώπη", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Ολάντ.

Ο Γιούνκερ από την πλευρά του απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την ουσία της συζήτησής του με τον εκλεγμένο πρόεδρο της Γαλλίας. Την Τετάρτη ο Ολάντ συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάι, στην προσπάθειά του να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο ώστε να προστεθούν σε αυτό και μέτρα που θα προωθούν την ανάπτυξη. Ωστόσο η Γερμανία είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο Ολάντ θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης, αφού προηγουμένως ορκιστεί και αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του ως αρχηγός του γαλλικού κράτους.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πολιτική με τιτιβίσματα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πολιτική με "τιτιβίσματα"
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ