2012-05-10 20:59:02
Φωτογραφία για Πολιτική με τιτιβίσματα
Με ένα tweetάρισμα η Δημοκρατική Αριστερά "έκοψε" ουσιαστικά κάθε προοπτική για τη συγκρότηση εθνικής ενότητας, υπό τον πρόεδρό της κ. Φώτη Κουβέλη, ένα ενδεχόμενο το οποίο... είχε επανέλθει στο προσκήνιο έπειτα από το ναυάγιο στις συνομιλίες με τον Συνασπισμό.

Την πρόταση έχει συγκροτήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος στις δύο το μεσημέρι της Πέμπτης έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Στις "εγγυήσεις" που έχει γίνει γνωστό ότι θα προτείνει ο κ. Βενιζέλος περιλαμβάνεται και η πρόβλεψη ότι ο κ. Κουβέλης θα έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει το κυβερνητικό συμβούλιο του οποίου θα ηγηθεί με τα πρόσωπα που θα επιλέξει ο ίδιος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση αφορά στην ανάγκη δημιουργίας ενός ολιγομελούς και ευέλικτου υπουργικού συμβουλίου, αποτελούμενου από περίπου 15 υπουργούς. Όπως εξηγούσαν στελέχη που γνώριζαν τις προθέσεις του κ. Βενιζέλου, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα αναλάμβαναν τη δέσμευση να υπερψηφίζουν τα σχέδια νόμου που θα εισηγείται η κυβέρνηση Κουβέλη.


Ωστόσο, λίγο μετά τις 13.30 στο επίσημο tweeter της η Δημοκρατική Αριστερά το ξέκοψε: "Ο κ. Κουβέλης δεν αποδέχεται την πρωθυπουργία", αναφέρεται λιτά.

Η ανησυχία στελεχών της ΔΗΜΑΡ είναι ότι έπειτα από πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ τα εκλογικά ποσοστά του κόμματος θα καταρρεύσουν όταν θα στηθούν κάλπες. Υπάρχει επίσης ανησυχία μήπως κάποιοι από τους νεοεκλεγέντες βουλευτές του κόμματος, με βασικούς "υπόπτους" τους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ οι οποίοι αποχώρησαν από το κόμμα του κ. Βενιζέλου διαφωνόντας με τα μνημόνια, διαχωρήσουν τη θέση τους και πουν όχι σε συγκυβέρνηση με το δικομματισμό, πιθανότητα που θα προκαλούσε εσωτερική κρίση με απρόβλεπτες διαστάσεις στη Δημοκρατική Αριστερά.

dailynews24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ