2012-05-10 21:23:02
Φωτογραφία για Μακελειό με 55 νεκρούς και 370 τραυματίες σε επιθέσεις αυτοκτονίας στη Δαμασκό
Τουλάχιστον 55 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 372 τραυματίσθηκαν σε δυο ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν την Πέμπτη σε συνοικία στη νότια Δαμασκό, όπου βρίσκεται... συγκρότημα κτιρίων της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αιματοκύλισμα στη συριακή πρωτεύουσα από την έναρξη της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για τρομοκρατικές επιθέσεις αυτοκτονίας.

Καταδικάζει ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Ανάν, επιχειρώντας να περισώσει την εκεχειρία που υποτίθεται ότι βρίσκεται σε εφαρμογή Οι πρώτες εικόνες που μετέδωσε η συριακή τηλεόραση δείχνουν διαμελισμένες σορούς, δεκάδες καμμένα αυτοκίνητα σε ορισμένα από τα οποία υπάρχουν απανθρακωμένες σοροί, δέντρα πεσμένα στο έδαφος και ένα μεγάλο κρατήρα σε δρόμο.

Σύμφωνα με κατοίκους της Δαμασκού, οι δυο εκρήξεις, οι οποίες σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα λίγο πριν από τις 08:00 τοπική ώρα, έπληξαν συνοικία στην οποία βρίσκεται ένα συγκρότημα κτιρίων της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών.


Μετά την έκρηξη, δύο στήλες καπνού ανυψώθηκαν πάνω από τη συριακή πρωτεύουσα, η οποία πλήττεται τους τελευταίους μήνες από σειρά αιματηρών επιθέσεων.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν τη συνοικία Τανταμούν της πόλης.

Ο Κόφι Ανάν κάλεσε τις δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ και των ανταρτών να τερματίσουν την αιματοχυσία τηρώντας την εκεχειρία -ο Ανάν πασχίζει να διατηρήσει ζωντανό το ειρηνευτικό σχέδιο των έξι σημείων και να εμποδίσει τη χώρα να βυθιστεί σε ολοκληρωτικό εμφύλιο πόλεμο.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη Συρία περίπου 30 παρατηρητές, αλλά η παρουσία τους δεν έχει οδηγήσει σε μείωση της βίας στη χώρα.

Οι παρατηρητές βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Χομς σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί κατάπαυση πυρός στην περιοχή. Αναλυτές εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο μοιάζει ακατόρθωτο.

Την Τετάρτη ισχυρή έκρηξη έπληξε συριακό στρατιωτικό όχημα που συνόδευε την αποστολή των παρατηρητών του ΟΗΕ στην πόλη Ντεραά της Συρίας. Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, από εκείνο το σημείο είχε περάσει η αποστολή των παρατηρητών.

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ποιον φιλάει η Milla Jovovich;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ποιον φιλάει η Milla Jovovich;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ