2012-05-10 22:45:05
Φωτογραφία για Η γερμανική οικονομία ανθεί παρά την κρίση
Η γερμανική κυβέρνηση έκρινε πως «έχουν βελτιωθεί οι προοπτικές» κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου για την οικονομία της, την μεγαλύτερη στην Ευρώπη, παρά την κρίση η οποία ...πλήττει τους εταίρους της στην ευρωζώνη.

«Οι ανοιξιάτικοι δείκτες καταγράφουν μία προοδευτική ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας, ιδίως στον βιομηχανικό τομέα», πρόσθεσε το Βερολίνο.

Άλλη κρίσιμη παράμετρος για μία οικονομία που βασίζεται προπαντός στις εξαγωγές είναι ότι «το διεθνές περιβάλλον έχει πολλαπλασιάσει εξίσου τις ενδείξεις για μία οικονομική αναθέρμανση», τονίζει.

Ωστόσο, «δεδομένου πως συνεχίζεται η κρίση στον χρηματοοικονομικό τομέα και στα δημοσιονομικά ελλείμματα και υφισταμένης μίας αρνητικής εξέλιξης στην οικονομία μίας σειράς χωρών μελών της ευρωζώνης, οι αβεβαιότητες και οι κίνδυνοι παραμένουν αξιοπρόσεκτοι».

Επιπλέον, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών υπογραμμίζει πως «η άνοδος των τιμών που παραμένει αισθητή, αν και τον Απρίλιο είχε υποχωρήσει στο 2%, εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις στην κατανάλωση» και το ηθικό των νοικοκυριών.


Ωστόσο, χάρη στην καλή κατάσταση στον τομέα της αγοράς εργασίας, οι προοπτικές για την ιδιωτική κατανάλωση «παραμένουν θετικές».

Όπως τονίζει το γερμανικό υπουργείο, στο βάθος «οι καλές προοπτικές δεν έρχονται μόνες τους», αλλά αποτελούν αποτέλεσμα κυρίως των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων οι οποίες έχουν επέλθει στην αγορά εργασίας και της «υπεύθυνης συμπεριφοράς των κοινωνικών εταίρων» κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης των συμβάσεων εργασίας.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ