2015-12-26 23:33:55
Φωτογραφία για Ο... ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ «ΚΟΛΛΗΤΩΝ» ΛΟΤΖΕΣΚΙ ΚΑΙ ΑΓΡΑΒΑΝΗ
Οι «αυτοκόλλητοι» Ματ Λοτζέσκι και Δημήτρης Αγραβάνης λίγες ημέρες πριν από τον ερχομό του νέου έτους κάνουν για λογαριασμό του SDNA τον απολογισμό του Ολυμπιακού για το 2015.

λυμπιακός το 2015 επέστρεψε στον θρόνο του πρωταθλητή Ελλάδας, βρέθηκε μία νίκη μακριά από την κορυφή της Ευρώπης και φυσικά οι Ματ Λοτζέσκι και Δημήτρης Αγραβάνης - οι οποίοι έχουν «δέσει» τόσο εντός, όσο κι εκτός παρκέ - συνέβαλλαν σημαντικά στις επιτυχίες της ομάδας τους.

«Φτάσαμε κοντά στην κατάκτηση της Euroleague και κάναμε το sweep με τον Παναθηναϊκό στη σειρά των τελικών του ελληνικού πρωταθλήματος. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;», δήλωσε ο Ματ Λοτζέσκι στο SDNA, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Ηταν μία πολύ καλή χρονιά για την ομάδα μας. Το 2015 ήταν συναρπαστικό. Προκριθήκαμε στο Final Four, φτάσαμε ως τον τελικό της Euroleague και πήραμε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Το 2015 ήταν επιτυχημένο για εμάς, είχαμε πολλές νίκες κι ελπίζουμε παρόμοιο να είναι και το 2016».


Ο Δημήτρης Αγραβάνης - το πρόσωπο του οποίου έλαμψε, όταν άκουσε για την ιδέα του θέματός - είπε: «Οι δυο πιο σημαντικές στιγμές για τον Ολυμπιακό ήταν το ότι ήμασταν φιναλίστ της Euroleague και το πρωτάθλημα που πήραμε απέναντι στον Παναθηναϊκό. Αυτός ο τίτλος μάς έδωσε πολλή χαρά και θέλουμε να ζήσουμε ανάλογες στιγμές και το 2016».

Ο «Λότζο» συμφωνεί κι επαυξάνει, καθώς φρόντισε να τονίσει εκ νέου την επιτυχημένη πορεία της ομάδας του για το 2015: «Σίγουρα η κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος και η πρόκρισή μας στο Final Four της Euroleague ήταν πολύ δυνατές στιγμές για εμάς. Ημασταν μία νίκη μακριά από την κατάκτηση και της Euroleague, αλλά τελικά δεν το καταφέραμε. Είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα, όμως».

Η φιλοσοφία του Ολυμπιακού παραμένει ίδια, αλλά το ρόστερ του το καλοκαίρι άλλαξε κατά πολύ. «Είναι περίεργο το γεγονός ότι κάποια παιδιά που ήμασταν μαζί για 2-3 χρόνια έφυγαν από την ομάδα. Ολοι αναλώσιμοι είμαστε. Κάποιοι φεύγουν, κάποιοι έρχονται. Αυτό που έχει σημασία είναι να κερδίζει η ομάδα και να παίρνει τίτλους», είπε ο 21χρονος Ελληνας πάουερ φοργουορντ-σέντερ, ο οποίος το 2015 είδε τον ρόλο του στους «ερυθρόλευκους» να μεγαλώνει, επιλέχθηκε στο Νο. 59 του ντραφτ από τους Χοκς και συμμετείχε στην προετοιμασία τη Εθνικής. Ολα αυτά, όμως, δεν τον αποτρέπουν από να το στοχεύει ψηλότερα:

«Θέλω να βελτιωθώ κι άλλο. Ξέρω πως χρειάζεται να βοηθήσω περισσότερο την ομάδα και θα δουλέψω για αυτό, ώστε να συνεισφέρω να πάρουμε τίτλους και το 2016».

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και ο 30χρονος Αμερικανός γκαρντ-φόργουορντ - ο οποίος είναι κάτοχος και διαβατηρίου από το Βέλγιο - και πλέον λογίζεται σαν παλιοσειρά στον Πειραιά: «Επηρεάστηκα από τους τραυματισμούς. Προσπαθώ να επιστρέψω και να μπω και πάλι στην ομάδα. Η ομάδα μάς, όμως, παρά τις αλλαγές παραμένει δυνατή και σκληρή».

Φυσικά, από την... ανασκόπηση του χρόνου δεν γινόταν να λείπει και το πρώτο μισό της σεζόν 2015-16. Ο Ματ Λοτζέσκι παρατήρησε πως «έχουμε δουλέψει πολύ και μετά τις δύο ήττες που κάναμε από τον Παναθηναϊκού. Εχουμε βελτιωθεί αρκετά. Είμαστε καλύτερη ομάδα αυτή την στιγμή. Παίζουμε καλά, αλλά και πάλι φορές δυσκολευόμαστε. Θα βελτιωθούμε κι άλλο όμως, καθώς είχαμε να αντιμετωπίσουμε και πολλούς τραυματισμούς».

Ο Δημήτρης Αγραβάνης από την πλευρά του ανέφερε: «Δεν μπορείς να κάνεις απολογισμό για την φετινή σεζόν. Η περσινή σεζόν ήταν ονειρική, αλλά για την φετινή δεν μπορούμε να πούμε να πολλά πράγματα. Ολα κρίνονται τον Μάιο και τότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Το πρόγραμμα των πρωταθλητών Ελλάδας την περίοδο των Γιορτών είναι γεμάτο από αγωνιστικές υποχρεώσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά την αναμέτρηση με τον Αρη, έστρεψαν την προσοχή τους στο Top 16 της Euroleague. Ο Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος μέσω Twitter είχε εκφράσει την δυσφορία του για το σύστημα διεξαγωγής της Euroleague, τόνισε πως «ο Ομιλος είναι όπως είναι. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αλλάξουμε την σύνθεσή του. Είναι ένας δυνατός Ομιλος και θα υπάρχουν πολλά δύσκολα παιχνίδια, αλλά είμαστε μία καλή ομάδα. Είναι συναρπαστικό που θα βρισκόμαστε σε αυτόν τον Ομιλο», ενώ στη συνέχεια τον ρωτήσαμε για την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα (29/12)

«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Προφανώς δεν θα παίξω σε αυτό. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, γιατί είναι το πρώτο μας στο Top 16. Θέλουμε να πάρουμε τη νίκη και πιστεύω πως με την βοήθεια του κόσμου μας, θα τα καταφέρουμε».

Τέλος, ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν εκείνος που έβαλε τον... επίλογο τονίζοντας τις υψηλές βλέψεις του Ολυμπιακού και για το 2016: «Στόχος μας είναι κατακτάμε τίτλους. Εχουμε, όμως, πολλή δουλειά μπροστά μας. Πρέπει να βελτιωθούμε στον τρόπο παιχνιδιού μας και στην προσπάθεια που καταβάλλει ο καθένας μέσα στον αγώνα. Εχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο και το 2016».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ