2016-01-04 11:32:10
Φωτογραφία για Ν. Υόρκη: Οι εργοδότες χρησιμοποιούν πλέον τις αντωνυμίες της επιλογής των διεμφυλικών ατόμων
Οι εργοδότες, οι φορείς και οι εταιρείες στη Νέα Υόρκη είναι πλέον υποχρεωμένοι από το νόμο να... χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες αντωνυμίες της επιλογής των διεμφυλικών ατόμων και προειδοποιούνται πως αν σκοπίμως αποκαλούν μια τρανσέξουαλ γυναίκα "κύριο" ή χρησιμοποιούν την αντωνυμία αρσενικού γένους όταν η γυναίκα αυτή προτιμά να χρησιμοποιείται η θηλυκού γένους και ο τίτλος κυρία, τότε μπορεί να κληθούν να πληρώσουν μεγάλο πρόστιμο.

Οι νέοι αυτοί κανονισμοί εφαρμόστηκαν λίγο πριν τα Χριστούγεννα και γίνεται ξεκάθαρο πως θεωρείται παραβίαση να μην της επιτραπεί η χρήση της τουαλέτας γυναικών αν εκείνη το θέλει. Αυτές και μερικές ακόμη νέες πολιτικές, περιλαμβάνονται στο έγγραφο που εκδόθηκε από την Επιτροπή της Νέας Υόρκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα για την προστασία των δικαιωμάτων των transgender ατόμων.

Η νέα οδηγία, ορίζει την επίσημη θέση της πόλης με μια σειρά από ζητήματα όπως αυτά που έχουν να κάνουν με την ταυτότητα του φύλου τους, χωρίς να υπάρχουν περιορισμοί από το φύλο της γέννησής τους.

Ακόμη, απαιτεί οι πολίτες να μπορούν να χρησιμοποιήσουν ελεύθερα τις εγκαταστάσεις του ίδιου φύλου, όπως μπάνια ή αποδυτήρια ανεξάρτητα από το φύλο τους που τους έχει δοθεί κατά τη γέννηση ή που αναφέρεται στην ανατομία, το ιατρικό ιστορικό ή το φύλο που αναγράφεται στην ταυτότητά τους.

Τέλος, ο νόμος δεν απαιτεί την κατασκευή ειδικής τουαλέτας από τις επιχειρήσεις, αλλά να γίνεται ξεκάθαρο πως όλοι μπορούν να την χρησιμοποιούν. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ