2012-05-11 11:12:02
Φωτογραφία για ΣΟΚ: Πήγε στην εκκλησία και αυτοπυροβολήθηκε βγαίνοντας
Ακόμη ένας επιχειρηματίας αυτοκτόνησε στην Ιταλία λόγω οικονομικής κρίσης Το όνομα ενός ακόμη επιχειρηματία προστέθηκε στον τραγικό κατάλογο των ανθρώπων που έβαλαν τέρμα στη ζωή τους λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Ο Αρκάνζτελο Αρπίνο, 63 ετών, ιδιοκτήτης οικοδομικής εταιρίας, έθεσε τέλος στη ζωή του έξω από τον καθολικό χώρο λατρείας της Παρθένου στην Πομπηία, κοντά στην Νάπολη.

Ο Αρπίνο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μπήκε στον ιερό χώρο για να προσευχηθεί, και στην συνέχεια, εξερχόμενος, έβγαλε ένα περίστροφο από την τσέπη του και πυροβολήθηκε στον κρόταφο.

Ο επιχειρηματίας άφησε τρεις επιστολές: μία προς την οικογένειά του για να ζητήσει συγγνώμη, μια άλλη στην οποία κάνει αναφορά στα οικονομικά προβλήματα της επιχείρησής του, και μια τρίτη, με την οποία κατηγορεί για τις μεθοδεύσεις της την υπηρεσία είσπραξης φόρων Equitalia.


Πριν από δυο ημέρες, στο Σαλέρνο, στον νομό της Νάπολης, ένας άνεργος που είχε λάβει ειδοποιητήριο για έξωση αυτοκτόνησε δι' απαγχονισμού.

Στην περιφέρεια της πόλης Πράτο της κεντρικής Ιταλίας, την περασμένη νύχτα, ένας 55χρονος εργάτης του υφαντουργικού τομέα που είχε απολυθεί πρόσφατα, έβαλε τέρμα στην ζωή του, περνώντας γύρω από το λαιμό του μια θηλιά αφού πρώτα είχε δέσει ένα σχοινί σε δέντρο. Η οικονομική του κατάσταση είχε επιδεινωθεί μετά τον θάνατο του πατέρα του, που βοηθούσε τον ιταλό μεσήλικα με μέρος της σύνταξής του.

Οργισμένη υπήρξε η αντίδραση του νομάρχη της Τοσκάνης, Ενρίκο Ρόσι: «Είναι απαράδεκτο. . . δεν μπορούμε να ανεχθούμε να υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε και αυτοκτονούν ενώ διεθνείς χρηματιστικές ολιγαρχίες προχωρούν σε κερδοσκοπικές κινήσεις εκτραχύνοντας την κατάσταση και στερώντας το ψωμί στην Ευρώπη. Χρειάζεται ισχυρή πολιτική απάντηση σε ευρωπαϊκό και πιθανότατα διεθνές επίπεδο», τονίζει ο Ρόσι.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πολιτικός χαρτοπαίκτης
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πολιτικός χαρτοπαίκτης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ