2012-05-11 11:29:56
Φωτογραφία για Οι Έλληνες μπορούν να κρατήσουν $ 510 δισ. ατού σε επαναδιαπραγμάτευση
Επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα μπορεί να κατέχει ένα ατού αξίας άνω των 510 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αν παίκτες σέβονται τις απαιτήσεις των ψηφοφόρων να επαναδιαπραγματευθεί διάσωσης της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το έθνος οφείλει περίπου 400 δισ. ευρώ (517 δισεκατομμύρια δολάρια) σε ιδιώτες κατόχους ομολόγων, οι δημόσιοι οργανισμοί όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα , και άλλους πιστωτές, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Περίπου 252 δισ. ευρώ που είναι λόγω των επίσημων οργανισμών που χρησιμοποιούνται για την κατάστασή τους να αποφύγουν τις απώλειες που υπέστησαν από τους απλούς ομολογιούχων, όταν η Ελλάδα αναδιάρθρωση του χρέους της πριν από δύο μήνες.

Η Ελλάδα έχει επίσης € 143.000.000.000 γραμματίων και ομολόγων σε κυκλοφορία, τα στοιχεία του Bloomberg δείχνουν, αφού το σύνολο των υποχρεώσεων στα 395 δισ. ευρώ. Φωτογράφος: Simon Dawson / Bloomberg

Παίξτε Βίντεο

10η Μαΐου (Bloomberg) – Arnab Das, επικεφαλής παγκόσμιας έρευνας αγορών στην Roubini Global Economics, μιλά για την κρίση χρέους της Ευρώπης και τις συνέπειές της για τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Das συζητά επίσης τα στοιχεία του εμπορίου της Κίνας και της οικονομικής ανάπτυξης. Μιλάει με τη Σούζαν Λι και Zeb Eckert στο Bloomberg Television του "Edge Ασία." (Πηγή: Bloomberg)

Παίξτε Βίντεο

10η Μαΐου (Bloomberg) – Έλενα ΠΑΝΑΡΙΤΗΣ, πρώην μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου για το σοσιαλιστικό κόμμα ΠΑΣΟΚ, μιλά για τις προοπτικές για την κρίση χρέους της χώρας και δυνατή έξοδο από τη ζώνη του ευρώ. Μετεκλογική αναταραχή στην Αθήνα έχει θέσει την φορά-θέμα-ταμπού της εξόδου από τη χώρα 17-νομισματική ένωση στην ημερήσια διάταξη, την ανύψωση του πέπλου με πιθανό σενάριο σχεδιασμό afoot πίσω από τα παρασκήνια. ΠΑΝΑΡΙΤΗΣ μιλάει από την Αθήνα με τη Σούζαν Λι στο Bloomberg Television τίτλο «Η πρώτη Up." (Πηγή: Bloomberg)

Ένας πιθανός πρωθυπουργός, ο αρχηγός του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, έχει δεσμευθεί να σκίσω την ηγεσία της ΕΕ συμφωνία διάσωσης. Φωτογράφος: Simon Dawson / Bloomberg

Έλληνες ψηφοφόροι ζητούν οι ηγέτες τους επαναδιαπραγματευθούν τους όρους των πακέτων διάσωσης που έχουν επιβάλει πρωτοφανή μέτρα λιτότητας στη χώρα από το 2010. Φωτογράφος: Simon Dawson / Bloomberg

Έλληνες ψηφοφόροι ζητούν οι ηγέτες τους επαναδιαπραγματευθούν τους όρους των πακέτων διάσωσης που έχουν επιβάλει πρωτοφανή μέτρα λιτότητας στη χώρα από το 2010. Ένας πιθανός πρωθυπουργός, ο αρχηγός του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, έχει δεσμευθεί να σκίσω την ηγεσία της ΕΕ συμφωνία διάσωσης. Με λόγω Ελλάδα ένα ποσό περίπου ίσο με την Ελβετία »της οικονομίας, το νέφος των φορολογουμένων θα μπορούσε να είναι καταστρεπτικό εάν η χώρα περπατά μακριά.

"Η Ελλάδα πήρε κάποια δυνατά χαρτιά για να τους πείσει να πάνε στο εύκολο λιτότητας", δήλωσε ο John Whittaker , οικονομολόγος στο Πανεπιστήμιο του Lancaster Management School στην Αγγλία . "Ο καθένας φοβάται την ελληνική αποχώρηση από το ευρώ, διότι θα χάσουν χρήματα και να χάσει τον πολιτικό της κεφάλαιο."

Ευρώ ένταξη

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν ριχτεί τα χρήματα στην Ελλάδα από την πρώτη διάσωση της συμφωνήθηκε να τον Απρίλιο του 2010 σε μια προσπάθεια να κρατήσει τη χώρα στη ζώνη του ευρώ και να αποδείξει ότι η νομισματική ένωση, ένα σύμβολο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης μετά τον πόλεμο, είναι αμετάκλητη.

Μετά την παραλαβή της κατά 7,5 δισ. ευρώ δόση τον Μάρτιο, Ελλάδα οφείλει τώρα άλλες χώρες, πάνω από 80 δις ευρώ σε κεφάλαια διάσωσης. Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δήλωσε € 4,2 δισεκατομμύρια σε μετρητά διάσωσης θα πρέπει να καταβληθεί προς το έθνος σήμερα.

Η ΕΚΤ είναι επίσης να χάσει πολλά, εάν η Ελλάδα απομακρύνεται από τις υποχρεώσεις του. Πρώτον, η κεντρική τράπεζα αγόρασε περίπου 50 δισεκατομμύρια ευρώ από τα ομόλογα της κυβέρνησης να σπρώξετε προς τα κάτω τις αποδόσεις και να βοηθήσει το έθνος να διατηρήσει την πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές .

Επιπλέον, τα λεγόμενα του συστήματος της ΕΚΤ TARGET2 – η οποία συμπίπτει εμπορικές ανισορροπίες μεταξύ των 17 εθνικών κεντρικών τραπεζών που χρησιμοποιούν το ενιαίο νόμισμα – δείχνει ότι η Τράπεζα της Ελλάδα οφείλει ομολόγους του 104 δισ. ευρώ, σύμφωνα με Whittaker.

Το εδρεύει στην Αθήνα κεντρική τράπεζα έχει επίσης εκδοθεί € 18 δισεκατομμύρια χαρτονομίσματα περισσότερο από το μέγεθος της οικονομίας της, θα αναφέρει ως Έλληνες λογαριασμούς πιέτα κάτω από το στρώμα τους ή το πνεύμα τους από τη χώρα, δήλωσε ο Whittaker. Αυτό θα φέρει συνολικά την ευθύνη στην Ελλάδα για την ΕΚΤ σε 172 δισ. ευρώ.

«Εποικοδομητική Hit"

Η ΕΚΤ «θα πρέπει να κάνει μια κλήση κεφάλαιο για το υπόλοιπο των μελών, εάν υπήρχε μια προεπιλογή," είπε ο Ντάρεν Γουίλιαμς, επικεφαλής οικονομολόγος της AllianceBernstein Holding LP στο Λονδίνο , η οποία διαχειρίζεται περίπου 420 δισεκατομμύρια δολάρια. "Θα είναι μια σημαντική επιτυχία. Έτσι, ναι, οι Έλληνες δεν έχουν κάποια επιρροή. "

Ευρωπαίοι πολιτικοί συζητούν ανοιχτά για την πιθανότητα ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ μετά ψηφοφόροι συνέρρεαν για να αντι-διάσωσης κομμάτων στις εκλογές 6 Μαΐου. Πέντε από τα επτά κόμματα στο κοινοβούλιο να απορρίψει τα πακέτα, με Τσίπρας τους καταδικάζει ως "μνημόνιο της βαρβαρότητας."

Τα πολιτικά κόμματα διαφέρουν ως προς τι ακριβώς τους όρους της συμφωνίας διάσωσης θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, οι οποίες έχουν εξουσία εναλλάσσονται από το 1974 και τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο διάσωσης του τρέχοντος έτους, προσπαθούν να διευκολύνουν τις τρέχουσες διεθνείς βοήθειας στην Ελλάδα υποχρεώσεις.

Από την άλλη πλευρά της συζήτησης, ο ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρας το κόμμα θέλει να αθετήσει σε όλα Ελλάδα τις δεσμεύσεις διάσωσης. Όπως έχουν τα πράγματα, η σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης είναι καθόλου βέβαιο, πράγμα που σημαίνει νέες εκλογές μπορεί να χρειαστεί τον επόμενο μήνα.

Εκλογή Κινδύνου

«Από πολιτική άποψη, υπάρχει σημαντικός κίνδυνος ότι ένα αριστερός-κλίνοντας συνασπισμού διαμορφώνεται στις επόμενες εκλογές με μια πιο σαφή εντολή για την απόρριψη της ΕΕ / ΔΝΤ πρόγραμμα," Credit Suisse Group AG, συμπεριλαμβανομένων των οικονομολόγων που εδρεύει στο Λονδίνο Yiagos Alexopolous είπε ενός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σημείωση. Βασικό σενάριο τους είναι ότι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα σχηματιστεί ότι οι αλλαγές στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης, αλλά κρατά "γενικές γραμμές" του σε τροχιά, έγραψαν.

Η Ελλάδα έχει επίσης € 143 000 000 000 γραμματίων και ομολόγων σε κυκλοφορία, τα στοιχεία του Bloomberg δείχνουν, αφού το σύνολο των υποχρεώσεων στα 395 δισ. ευρώ.

Κανένας από τους αριθμούς περιλαμβάνει τα χρήματα που οφείλονται από ιδιωτικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων οφειλέτες. Ελληνική δανειστές, οι οποίοι κλειδωθεί έξω από τις αγορές χρέους, τον Ιανουάριο του δανείστηκε € 73.400.000.000 από το ΕΚΤ να χρηματοδοτούν τις πράξεις τους, η Τράπεζα της Ελλάδα, δήλωσε ο Μάιος 3. Οι δανειστές συνήθως χρησιμοποιούν τα κρατικά ομόλογα και γραμμάτια ως ενέχυρο όταν δανείζονται από τις κεντρικές τράπεζες.

Για να επικοινωνήσετε με το δημοσιογράφο σε αυτήν την ιστορία: John Glover στο Λονδίνο.

http://www.bloomberg.com/news/2012-05-09/greeks-may-hold-510-billion-trump-card-in-renegotiation.html
Πηγή
kostasxan.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ